Belle and Sebastian – The Life Pursuit

belle_and_sebastian-the_life_pursuit.jpgJe weet niet beter en je stopt The Life Pursuit weer in je speler. Misschien denk je even dat het is wat je al kent. Misschien hoor je alleen wat je wil horen, maar je begint te geloven dat er meer is. Je vraagt je af of het de zon is en staart uit het raam. Misschien denk je eerst dat ie tegenvalt, omdat je denkt dat ie lijkt op de vorige – en dat zeggen de mensen ook – en vroeger was alles beter, zo roep je al een tijdje, maar ja, je bent ook andere dingen gaan luisteren. Zomaar-popliedjes doen het niet meer voor je. Nee, ze moeten van goede huize komen willen ze je overtuigen. Toch duurt het niet lang voordat je jezelf wel voor je kop kunt slaan. Je neemt terug wat je alleen maar dacht, want hardop zeggen dat het voorbij was durfde je niet. Je wilde het ook niet. Je beseft dat heden en verleden op The Life Pursuit stuivertje met elkaar wisselen en opeens merk je hoe alleen de titel van de plaat zijn gelijk al haalt. Alles wat nieuw is aan Belle and Sebastian prijs je, omdat het werkt. Je houdt van de band. En de band houdt van jou. De koningskinderen van het popliedje hebben je stiekem overtuigd. Opnieuw. Zonder dat je het in de gaten had. Je weet inmiddels beter: “Dress Up In You”, “Another Sunny Day” en “Funny Little Frog”. Je beseft dat je je al titels herinnert. Het is de zon. Je drukt nog een keer op play.


mij=Rough Trade / Konkurrent

7 reacties

  1. Goed dat je dit zegt, want omdat ‘Zomaar-popliedjes doen het niet meer voor je.’ mijn credo is heb ik dit album maar één kans gegeven. Ik probeer hem nog een keer!
    (Overigens weet ik niet precies wat credo betekent, dus lach me niet te hard uit als ik mezelf hierboven enorm voor lul heb gezet.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven