Crystal Pistol – Crystal Pistol

crystal_pistol-crystal_pistol.jpgZe zijn er nog steeds, bands die houden van simpele party-hard-rock met eenvoudige riffs en grootse meebrulrefreinen in de geest van Hanoi Rocks, AC/DC en Motley Crue. Alsof sleaze rock nog steeds niet dood en begraven is lanceert het Canadese Crystal Pistol zich als de grote redder van de smerige rock. Met een streep mascara onder de ogen. Nu krijg ik wel vaker bio’s te zien met daarin wat grootspraak maar het doorlezen van hun promopraatje leverde bij mij wel een glimlach op. Lacht u even mee? Deze “sleaze/glam-sensations” zijn “raised on robbery…and laboured in a piss factory in Chinatown”, bezoekers van hun live-shows “are being greeted at Eternity’s gate, all grammar and syntax of earthly existence being blown away in guitar chorusses”. Enzovoort. En dat alleen maar omdat ze simpele rockdeunen maken. En dan nog niet eens zo goed als hun grote voorbeelden. Het is mij een beetje te beschaafd allemaal. De punkfactor, die dit soort muziek vaak de nodige pit geeft, ontbreekt. Dan klinken The Backyard Babies toch wel iets overtuigender. Kijk, een grote bek hebben ze wel, getuige baldadige slogans als “Everybody hates you when you’re a rockstar”. Een aardig meebrulrefreintje kunnen ze ook wel verzinnen. Alleen de echt memorabele songs ontbreken. En da’s een beetje zonde. Nu hebben we elf leuke meebrullers, geschikt als achtergrondmuziekje voor een stripclub.


mij=Bad Reputation / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven