Insect Surfers – Satellite Beach

insect_surfers-satellite_beach.jpgHet is een beetje vreemd om, terwijl de dikke vlokken sneeuw hier langzaam de straat beginnen te bedekken, de lekker zonnige surfmuziek van Insect Surfers te bespreken. In gedachte doe ik maar net alsof ik niet zojuist zeiknat ben geregend en de verwarming maar weer een graadje omhoog heb gedraaid, anders kom ik nooit in de juiste stemming. En die stemming heb je wel een beetje nodig, want het uitvoerige oeuvreoverizcht van de Surfers vraagt om een zonnige en laid-back houding die normaal gesproken toch vooral in de zomer gestalte krijgt. Geen probleem, ik stook de boel nog eens extra goed op, trek een zonnig shirtje uit de kast, schenk een longdrinkglas in met koude frisdrank én ijsklontjes en ik ben er helemaal klaar voor. De verzamelaar Satellite Beach bevat geen verrassingen maar is wel een erg welkom schijfje. Bijna 25 jaar freaky surfrock samengevat in achttien liedjes en vier video’s, een spoedcursus die de lading goed weet te dekken. Wat is dat toch eigenlijk met die surferbands, dat ze zo vaak geobsedeerd zijn door rare sciencefiction films en plaatjes? Het is in ieder geval wel duidelijk waar bijvoorbeeld Man… Or Astroman de mosterd heeft gehaald. Diezelfde fascinatie voor aliens en ruimtevaart, alles gekanaliseerd door middel van bakken reverb en staccato gitaren. Beslist geen muziek voor de massa, maar een selecte groep fijnproevers kan veel plezier beleven aan dit puike document. Extra tip: de uitgebreide geschiedschrijving over de band in het hoesje, smullen geblazen.


mij=Green Cookie / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven