Kicker – Our Wild Mercury Years

kicker-our_wild_mercury_years.jpgHet was 2004 toen de Rough Trade Indiepop verzamelaar uitkwam. Ik kocht ‘m wat later en nu ik de tracklist weer eens bekijk, zie ik dat ik inmiddels de meeste namen wel ken. Van vroeger of van nu. Een vooruitziende blik zette “Spinning and Scratching” van Love Is All er al op en hoewel dit lied al uit 2003 stamt, gooide deze band pas vooral vorig jaar hoge ogen met hun debuutalbum. Zo zou het Kicker ook vergaan kunnen zijn. Na een aantal singles verscheen vorig jaar het debuutalbum Our Wild Mercury Years. Een lied zoals het op het werk van Lloyd Cole and the Commotions lijkende “Ghosts” of het met een country-achtige gitaar opgevulde duet “Local Gentry” zouden op geen enkele indieverzamelaar misstaan. Kicker maakt melodieuze indiepopliedjes en doet dat, op een enkele slechte tekst na, behoorlijk goed. Naast genoemde invloeden zijn er meer dan een handvol bands te noemen met wie Kicker welhaast in aanraking moet zijn geweest: Felt, Go-Betweens, The Byrds en The Auteurs. Ook binnen platenlabel Track & Field huizen muzikale vrienden: Saloon en Tompaulin. De neuzen van al die bands staan dezelfde kant op: de kant van zomer, zwemmen en zonnebrillen. Het is de winter die me weer doet verlangen naar de zomer. Het zijn de melancholieke edoch optimistische popplaten die me de winter doen overleven. Zo ook Our Wild Mercury Years.


mij=Track & Field / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven