Mailman John / Foam

mailman_john-sailors_dont_cry.gifHeel vaak komt het niet voor maar zo af en toe heb ik van die dagen dat ik alleen maar naar lekkere liedjes wil luisteren. Geen gebrul of snoeiharde gitaren maar een beetje rust in mijn hoofd. Vooral een aanrader als je in de drukke stad of supermarkt rondloopt trouwens, daar kom ik echt van tot rust. De vijf nummers op de EP Sailors Don’t Cry van het Doetinchemse Mailman John zijn daar uitermate voor geschikt. Een beetje folky en goed in het gehoor liggende popliedjes die een bepaalde gezelligheid uitstralen. Qua geluid en productie is het duidelijk dat er sprake is van een uitgave in eigen beheer, het klinkt allemaal nogal vlak en kaal, maar wanneer je je hier overheen weet te zetten is de EP uitstekend te pruimen. Het gebruik van mondharmonica en accordion creërt een prettige sfeer en geeft de liedjes wat meer inhoud. Een prima demo derhalve.
foam-a_tree_is_not_a_tree.jpgHet Eindhovense Foam doet ook in mooie liedjes, maar pakt dit iets anders in. Hier zijn het geen folkinvloeden maar wat meer lo-fi geluiden die zorgen voor een meer eigen geluid. Op de CD-single A Tree Is Not A Tree pakt dit gedeeltelijk goed uit. Het titelnummer is pakkend en sfeervol en verdient absoluut een plaatsje in mijn speellijst van Mooie Liedjes. Het B-kantje is hopelijk een echte vuller want doet toch wel een beetje afbreuk aan het geheel. Wat mij betreft is de verwachte langspeler van Foam zeker welkom, als ze me maar beloven dat het niveau hiervan in het verlengde ligt van het eerste nummer.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven