Parkway Drive – Killing With A Smile

parkway_drive-killing_with_a_smile.jpgHoly Macaroni, door welke buldozer word ik nu opeens overreden! Terwijl ik al weer veel te lang moet wachten op nieuw materiaal van Killswitch Engage produceert gitarist Adam Dutkiewicz tussen en neus en lippen door eventjes het debuutalbum van het Australische Parkway Drive. En dat is te horen ook! Mijn hemel wat een machtig vet geluid zeg, alsof ze Killing With A Smile door een stuk of 25 gitaren hebben laten inspelen. De vergelijking met Killswitch is niet te vermijden, wat op zich al een groot compliment is. De strot van zanger Winston McCall heeft een enorme kracht maar dit wordt nog eens verdubbeld door de scherpe productie. Enig minpunt zijn de teksten die nogal basaal en cliché zijn, in vergelijking met de muzikale ondersteuning, een mooi streven om daar in de toekomst wat aan te schaven. Verder niets dan heel veel lof voor deze cd die zoveel goede momenten kent dat ik steeds heen en weer gegooid word tussen kippenvel en hoofdschudden (op en neer uiteraard). Als dit ook maar een heel klein beetje een voorbode is van het nieuwe materiaal dat Dutkiewicz met Killswitch Engage aan het bekokstoven is staat ons nog heel wat moois te wachten. Gelukkig zal dit wachten geen grote opgave zijn met Killing With A Smile in de cd-speler.


mij=Resist Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven