Queens Of The Stone Age – Over the Years and Through The Woods (DVD)

qotsa-over_the_years.JPGDeze DVD ligt al een mooi tijdje naast de TV tussen de schijfjes van Bob de Bouwer en Thomas de Trein. Of dat iets over mijn zoontje zegt of over mij, laat ik in het midden. Het heeft in ieder geval een dikke maand geduurd voor ik door al het beeld- en geluidsmateriaal heen was. Dat lag overigens meer aan prive-drukte dan aan het gebodene: de mannen uit het stenen tijdperk hebben namelijk hun strakke live-show (zie mijn recensie van hun Lowlands-optreden) prima weten te vatten op DVD. En het bonusmateriaal is ook uitermate vermakelijk: Dave Grohl, Mark Lanegan en Nick Olivieri komen voorbij in een fragmentarisch overzicht van vijf jaar live-optredens. De hoofdmoot is niettemin het optreden in de Brixton Academy in London, welke ook nog als gewone audio-cd is toegevoegd. De rockmachine dendert hier in volle vaart door het materiaal, zo nu en dan slechts onderbroken door korte interviews en reportages. Het geluid is goed, het beeld in orde. Het enige probleem is dat de setlist al een tijd lang vastligt en dus komt de live-show nogal voorspelbaar over. Het bonusmateriaal is derhalve een welkome doch noodzakelijke toevoeging. Kortom: een inspirerende momentopname in de loopbaan van Josh Homme en consorten, waarbij je snel je gitaar wilt pakken en ook een podium op wilt kruipen. Laat ik dat dan ook maar gaan doen. Bij deze leg ik mijn recensie-pen bij FU voorlopig neer en neurie ik met Homme mee: “Long Slow Goodbye”. Wellicht tot snel, wellicht ook niet.
“No One Knows.”


mij=Interscope / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven