Alana Levandoski – Unsettled Down

alana_levandoski-unsettled_down.jpgEen nieuwe ster aan het sing/song-firmament, deze Canadese Alana Levandoski? Het zou kunnen, maar tussen het geweld waarmee de ene na de andere zanger of zangeres met een countrygevoel de muziekwereld bestormt, valt ze nog niet op. Unsettled Down is haar debuut, al speelde ze al jaren op country-fairs, rodeos en festival. Haar achtergrond lijkt ze dus mee te hebben, maar haar liedjes klinken nog niet volgroeid. De muzikale begeleiding is niet altijd even spannend (op bas vinden we zowaar Ken ‘Spider’ Sinneave van poedelrockers Loverboy) en ook haar stem beklijft niet. Met de verhalen die ze vertelt is weinig mis, al zoekt ze het wel erg vaak in het spirituele. Bij tijd en wijle vinden we mooie zinnen: ‘Tonight this flower needs a lot of moonshine, / but what it don’t need is a man’. Haar liedjes lijken nog het meest op die van Kathleen Edwards, maar met minder power en een te nadrukkelijk zoeken naar eenvoudige taal. Wat meer lef als het gaat om hooks en riffs en ze zou er wel eens kunnen komen. Een ster die nog niet al te sterk flonkert, maar wat niet is kan komen.


mij=Rounder / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top