Rumplestitchkin – Somersault

rumplestitchkin-somersault.jpgDe Popgrond avonden in de Brakke Grond in Amsterdam zijn fijn. Het publiek is geinteresseerd, het bier is er lekker, de artiesten brabbelen in een heel lief en grappig Belgisch taaltje en tussen de twee concerten door kun je fijn even bijpraten in het café. Dan hoef je dat tenminste niet tijdens de concerten te doen. Één maandag in de maand is alles goed en fijn. En soms zie je nog eens bandjes die je nog niet kende.
In de maand februari van dit jaar stond daar bijvoorbeeld Dijf Sanders. Die kende ik nog niet en om heel eerlijk te zijn vond ik dat niet zo erg. Ik hou niet zo van die electronicameuk. Geeft niks. We dronken een biertje, we babbelden wat en toen was daar even later Rumplestitchkin. Waar kwamen die opeens vandaan? Energieke rock, een zanger met een goede kop voor een foto en een drummer die zijn drumstel aan flarden sloeg en repareerde met Duct-Tape. Ik word altijd woest blij als ik iets mag repareren met Duct-Tape, laat staan als zo’n stoere drummermeneer dat doet. Blij verrast was ik dan ook toen er een week later de nieuwe cd van Rumplestitchkin op mijn deurmat lag. Helemaal omdat ik na het concert had staan twijfelen of ik de cd misschien mee zou nemen naar huis.
Ik was dus blij. Net zo blij als tijdens een fietsvakantie door de Alpen. Of toen ik de mond van mijn moeder dichtducttapete. Of die andere keer dat ik een madeliefje molesteerde. En bijna net zo blij als die keer dat ik Sufjan Stevens live op het podium zag staan. Niet net zo blij, want bij Sufjan was ik extatisch en dat was een geheel nieuwe emotie. Helaas had ik toen de cd nog niet gehoord, anders was ik wel minder blij geweest met Somersault. Want op die cd staan een paar goede tracks maar helaas nog veel meer slechte tracks. “Hush Hush (Keep Pushing The Stars)” bijvoorbeeld is goed. Zo ook “Push”. En ook “Go Crazy” en “Before the Dawn” mogen er nog wel zijn maar tussen deze tracks door val ik in slaap, verlies ik de aandacht en is het allemaal een beetje verdrietigmakend nietszeggend. Jammer, want op het podium liet Rumplestitchkin zien dat ze ook beter kunnen dan dit. Veel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven