Hof van Commerce – Ezoa en Niet Anders

hofvancommerce-ezoaennieanders.jpg‘Als je naar ‘t Hof van Commerce gaat kijken,’ zo zei iemand tegen me, ‘dan moet je eens opletten op Flip. Die gozer vergeet zo vaak zijn eigen tekst dat het grappig wordt.’ Dus toen Flip, DJ4T4 en Serge op een mooie maandagavond in de Brakke Grond optraden om hun laatste cd Ezoa en niet anders te promoten zat ik op te letten. Vergat hij zijn tekst? Ging hij de mist in? Was het grappig? Nou, grappig was het zeker. Flip en zijn twee vrolijke vrienden maken van elk concert een feestje. DJ4T4 staat achter zijn microfoon te grijnzen terwijl hij zijn plaatjes draait en Serge B. en Flip maakten er een heus feestje van. Af en toe gaan ze op hun meegebrachte sofa zitten en kijken ze eens om zich heen. ‘Dit was de bedoeling’ zie je ze bijna denken. Ging Flip dan de mist in? Vergat hij zijn tekst? Volgens mij wel. En ik denk dat het wel wel wat meer dan “vaak” was. Zeker weten doe ik het niet want Flip kan zo snel ratelen dat je zijn teksten heel goed moet kennen wil je het kunnen volgen. Daar komt nog eens bij dat ze rappen in het West-Vlaams en dat u en ik dat niet verstaan is logisch, maar volgens mij verstaat de gemiddelde Zuiderbuur er net zoveel van als u en ik. Dat maakt deze cd een apart geval, je verstaat slechts een heel klein beetje van wat de heren op plaat gezet hebben en het is gokken waar het allemaal over gaat. Dat maakt meezingen tot een oefening in rare klanken uitstoten en of uw huisgenoten dat leuk vinden: hier was dat niet het geval. Hoe klinkt Ezoa en niet anders? Daar kan ik kort over zijn: het is er eentje zoals de vorige cd’s van ‘t Hof van Commerce ook waren, grote verrassingen zijn er niet, het is zoals het was. Goed, Gabriel Rios komt even op bezoek, net als Balo en Tip en nog wat andere mannen en vrouwen, maar het is niet vernieuwend. Of het moet DJ4T4 zijn die aan het einde van de plaat de zaak overneemt en zijn eigen privenummer heeft: “Oei Gin Vlams Verstaet”. Maar uiteindelijk maakt dat geen bal uit. De mannen van ‘t Hof doen wat ik van ze verwachtte: een leuke plaat afleveren die doet verlangen naar meer.


mij=PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven