The Kooks – Inside In Inside Out

the_kooks-inside_in_inside_out.jpgEén van mijn grootste genoegens is dat ik heel erg graag door de stad mag slenteren. Het liefste op een rustige dag, niet op zaterdag, zodat het winkelvolk mij niet totaal voor de voeten loopt. Ik banjer dan langs winkels, huppel er soms eens eentje binnen, snuffel tussen wat CD’s of koop een broodje bij de bakker. Daarna vervolgt mijn route zich steevast naar de kleinere straatjes in het oudste gedeelte van het centrum, waar het nog slenteren is alsof je in de Gouden Eeuw rondloopt. Al dat wandelen heeft wel één voorwaarde: een allesoverheersende soundtrack. Ik wil niets te maken hebben met de vervelende prietpraat van de mensen om mij heen en al helemaal niet met de muziekjes die in de gemiddelde winkel gedraaid worden. Het is dus ook van groot belang om, voordat ik de deur uit loop, de perfecte banjerplaat aan te zetten op het iDing. Voorheen was dit een zelf samengestelde playlist met een allegaartje aan vrolijkheid, maar tegenwoordig word ik op mijn wenken bediend door Inside In Inside Out, de debuutplaat van The Kooks. Deze Britse knaapjes zijn er in geslaagd om viertien heerlijk pretentieloze liedjes aan elkaar te rijgen op een plaat waar de vrolijkheid en het spelplezier vanaf knalt. Ik betrap mij op de onweerstaanbare drang de gehele plaat mee te fluiten, mompelen of neuriën, ook wanneer ik onder andere mensen ben. Ja, ik ben blijkbaar die gek, het zou mij worst zijn. Het liefste zou ik namelijk alles uit volle borst meezingen, dat is wel het minste wat die leuke liedjes verdienen. En dan te bedenken dat de zomer er nog aan moet komen!


mij=Virgin / EMI

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven