John Vanderslice – Pixel Revolt

john_vanderslice-pixel_revolt.jpgErgens in oktober van 2005 verscheen onder de titel Five Years: Selected Songs 2000-2005 een bloemlezing aan tracks van de cd’s die John Vanderslice in die periode uitbracht. Goed getimed. In de maand november trad Vanderslice namelijk twee keer op in Nederland. Enkele van de tracks op Five Years kwamen van Pixel Revolt. Dat album verscheen al halverwege 2005 in de Verenigde Staten, maar nu pas hier. En wat denk je? Vlak na het verschijnen van Pixel Revolt in Nederland is Vanderslice wederom hier op een podium te bewonderen. Ditmaal doet hij Amsterdam aan in het voorprogramma van Death Cab For Cutie. Zij zijn niet alleen vrienden van hem, maar ook bewonderaars van zijn liedjes (en volkomen terecht). Of er reden genoeg is om Pixel Revolt hier alsnog uit te brengen? Jazeker. Al is het alleen al om de memorabele flow van het refrein van “Exodus Damage”. Elke keer als Vanderslice die inzet krijg ik een aangenaam warm gevoel. De overgang waarbij de staccato akkoorden aanslaande akoestische gitaar bijval krijgt van de andere instrumenten is domweg verschrikkelijk mooi. De keuze van instrumenten op Pixel Revolt is sowieso opvallend. Voor een singer/songwriter gebruikt Vanderslice veel en vooral ook veel verschillende instrumenten. Toch doet Pixel Revolt nergens gekunsteld aan, met dank aan Vanderslices’ maatje (en producer) Scott Solter met wie Vanderslice zich voor Pixel Revolt opsloot in de studio. En hoewel Vanderslice zelf een begenadigd tekstschrijver is, wilde hij dat de teksten van Pixel Revolt nóg beter werden. Dus liet hij ze bewerken door Mountin Goats’ John Darnielle. Het resultaat is er dan ook naar.


mij=Barsuk / Munich

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven