Kidz Bop Kids – Kidz Bop 9

va-kidzbop_9.jpgDe grote mensen achter de Kidz Bop Kids waren oorspronkelijk bezorgde conservatievelingen die geloofden dat de seks- en geweldvolle staat van de contemporaine popmuziek onze kinderen binnen afzienbare tijd heroïne zou doen verkopen achter de vuilcontainers van de plaatselijke Gamma. Hun oplossing was het door kinderen laten inzingen van gekuiste versies van bekende pophits; iets dat onverwacht op een sterke waardering van noveltyliefhebbers kon rekenen. Laatstgenoemden lieten massaal de Beatle Barkers in de steek voor hun nieuwe adoptiekinderen. Vooral de Kidz Bop-versie van “Float On” (van Modest Mouse) is legendarisch geworden. Inmiddels zijn de Kidz Bop Kids een project dat met een scherp oog alle mogelijke doelgroepen probeert te bedienen. Op dit negende album worden liedjes van onder andere Gorillaz, Ashlee Simpson en Weezer voorzien van overgecafeïneerde kinderstemmen. Ik heb het totaal niet op kinderen, maar kan niet ontkennen dat het naïeve enthousiasme in hun stemmen mijn wereldbeeld flink kan doen sprankelen. Dus zolang ik alleen in de vorm van geluidsgolven met ze te maken heb (en ze hun met chocolade besmeurde kinnen ver uit mijn buurt houden) durf ik best te zeggen dat ik heel erg van kinderen hou. Eh, ik bedoel, eh, als een grote broer! Als een grote broer!


mij=Razor & Tie / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven