MCM – 1900-Hard Times

MCM - 1900-Hard TimesMöglbl was instrumentaal, een trio met drums, bas en gitaar, maar toch toegankelijk – voor zover dat al mogelijk is bij instrumentale platen. Voor MCM gaat dat minder op. MCM staat voor MacalusoCovenMasi. De eerste twee zijn bij menig gitarist (onder andere Milan Polak) al de ritmetandem geweest, de laatste is al jaren solo aan de weg aan het timmeren. Bij een concert hebben ze opname-apparatuur mee laten lopen en dit is dus een live instrumentaal “ik kan harder rocken dan jij”-album. Tussen de stroom instrumentale gitaarerupties is dat alvast erg opmerkelijk. Het verschil met Mörglbl is overigens aanzienlijk: waar de Fransen spelen met stijlen – al blijkt ook Mörglbl live een stuk steviger – is het album van MCM zonder meer metal. Een beetje fusion, zo nu en dan een rustiger intermezzo, het begint en eindigt echter met metal. Masi is een gitarist die de rustige stukken prima aankan, maar het eindigt steeds in een versnelling en een partijtje vingers-uit-de-knoop-houden op de gitaarhals. Coven vliegt ook met razend tempo over de toonladders, Macaluso speelt of subtiel, of met zes armen tegelijk. Elf tracks is uiteindelijk wat veel van het goede omdat de opbouw wel erg vaak hetzelfde is. Helemaal geslaagd is het album dus niet. De echte metalgitaarfreak moet echter toch eens luisteren.


mij=Lion Music/Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven