Coem – We've Got Speakers On The Outside Of Our Spacecraft

Coem - We've Got Speakers On The Outside Of Our SpacecraftTussen het stapeltje te recenseren cd’s viel deze me eigenlijk nauwelijks op. De cd en de bijgeleverde inlay zagen eruit alsof ze van een net begonnen Nederlands bandje waren, misschien thuis op een printer uitgedraaid of zo. Zo is de cd zelf bedrukt met een dikke papiersoort. Zo dik, dat de cd-speler in mijn laptop het keer op keer opgeeft en hem uitspuugt. Tja. Dat wordt moeilijk luisteren zo. Hoewel… na de ultrakorte en titelloze opener valt Coem (kort voor Coin Operated Entertainment Machine) direct met de deur in huis met het titelnummer. Wat een prettige verrassing! Hoor ik nou pop, is het rock dan wel indie, nee, wacht, daar hoor ik blazers (waarvoor o.a. Han Stubbe van DAAU is ingehuurd), hm, het lijkt wel jazz… In elk geval is mijn interesse direct gewekt. Last.fm laat me vervolgens weten dat dit al de vijfde cd is van deze band, die in Hasselt (België) is opgericht. Goh. Bijzonder dat ze me nooit eerder opgevallen zijn. Vooral omdat ze me qua sfeer heel erg doen denken aan hun landgenoten van het ook al zo ondergewaardeerde Galatasaray. Voorwaar dus geen slechte referenties! Daarom is het des te pijnlijker te constateren dat, in de anderhalve maand dat deze cd nu uit is, hij nauwelijks gerecenseerd is, laat staan aandacht heeft gekregen. Er komen een hoop goede bands uit België, dat is waar, maar nu de nieuwe cd van dEUS veel mensen zo is tegengevallen, zouden ze in Coem een heel waardige vervanger kunnen vinden.


mij=Kinky Star / Bang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven