Dominici – O3 A Trilogy Part 3

Dominici - O3 A Trilogy Part 3Vorig jaar was ik danig verrast door O3 A Trilogy – Part 2 van Dominici, de band van de eerste zanger van Dream Theater, Charlie Dominici. Nu is dan ook het slot van de trilogie verschenen. Laat ik maar met de deur is huis vallen: dit album is een heerlijke afsluiter van de trilogie. Ja, het is op alle fronten vergelijkbaar met Dream Theater, maar met een zanger die zelf uit die band komt en verder leden van een voormalige DT-coverband kan dat amper een verrassing zijn. Wat ze hier afleveren is echter dermate goed dat het verdient als afzonderlijk werk beoordeeld te worden. In acht tracks ergens tussen de vijf en tien minuten wordt een einde gebreid aan het verhaal over terrorisme en met tracks die bol staan van de breaks zonder dat het geforceerd aandoet, terwijl even makkelijk een semi-ballad als “So Help Me God” wordt gebracht. Ook op dit album is wat mij betreft een hoofdrol weggelegd voor gitarist Brian Maillard, maar met complexe progmetal als deze kan niet een bandlid verzaken, en dat gebeurt ook niet. Zwakke songs zijn niet te bekennen op dit album, terwijl je na een toch respectabele speelduur teleurgesteld bent dat het zo snel weer afgelopen is… Ik beloof bij deze plechtig de naam Dream Theater niet meer te noemen in een volgende Dominici-recensie. Deze band is namelijk zo goed dat een eigen plek dik verdiend is.


mij=Inside Out / CNR

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven