Midnattsol – Nordlys

midnattsol-nordlys.jpgDe in 2002 door zangeres Carmen Elise Espenaes, inderdaad het jongere zusje van Liv Kristine, en gitarist Christian Hector opgerichte band maakt naar eigen zeggen nordic folk metal, oftewel symfonische metal met een folk inslag. De nummers zijn veelal geïnspireerd door de Noorse mythologie. Nordlys, Noors voor Noorderlicht, is het tweede album van Midnattsol. Overigens heeft Christian kort na het uitkomen van dit album de band inmiddels verlaten, maar dat terzijde. De manier van zingen van vocaliste Carmen Elise Espenaes staat me echter niet bepaald aan, eenzelfde gevoel (of gewenning) als velen ook bij haar zus (nodig) hebben, al zijn hun stemgeluiden behoorlijk verschillend. Het gehele album is allemaal vrij nietszeggend, behoorlijk mat en af en toe wat rommelig klinkend. Het totaalplaatje is te mager, te flauw, en komt te amateuristisch over. Een nummertje tussendoor is nog prima tot je te nemen. Maar negen nummers in vijftig minuten is me te lang. Is het dan alleen maar slecht nieuws, nee hoor, er zijn zeker wel lichtpuntjes te vinden op het album, maar ze zijn domweg te schaars aanwezig.


mij=Napalm / Hardlife / Bertus

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven