Mudcrutch – Mudcrutch

Mudcrutch - MudcrutchMudcrutch is een debuutplaat, maar wel een debuutplaat met een verhaal. Het betreft hier namelijk een heroprichting van een band die het nooit verder schopte dan een paar singletjes ergens in de jaren zeventig. Daar moet wel wat aparts mee aan de hand zijn zou je denken? Nou, dat klopt. Want de zanger/bassist van deze band werd later nogal een grote mijnheer. Dat is namelijk niemand minder dan Tom Petty. Het verhaal achter het niet succesvol worden van Mudcrutch valt deels terug te zien op de imposante dvd Runnin’ Down A Dream die eerder dit jaar verscheen. Kort samengevat de platenmaatschappijen wilden Petty wel, maar (het grootste deel van) zijn band niet. Blijkbaar is ondertussen al het oude zeer vergeten, want de mannen zijn afgelopen jaar samen op tournee geweest en komen nu dus ook met hun zwaar verlate debuutalbum. Wat gelijk opvalt is dat Mudcrutch veel ‘zuidelijker’ en meer op country-rock geënt klinkt dan Petty met zijn Heartbreakers doet. En eigenlijk bevalt me dat een stuk beter dan wat Petty bijvoorbeeld op zijn saaie laatste cd Highway Companion liet horen. Fraaiste voorbeeld hiervan is zonder twijfel het uitgesponnen “Crystal River”, maar ook de Byrds-cover “Lover Of The Bayou” is erg tof. Maar vooral klinkt Mudcrutch als een stel ouwe lullen die net als vroeger weer een geweldige tijd samen hebben. En daar is niets mis mee.


mij=Reprise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven