Sebadoh – Bubble & Scrape Deluxe Edition

sebadoh-bubble_and_scrape.jpgHet blijft een gek idee: luxe rereleases van de albums van Sebadoh. Zeker als het gaat om de eerste drie albums, waar het lofi-ethos nog hoogtij vierde. Bubble & Scrape is wat dat betreft een mooi overgangsalbum. De laatste drie platen lieten een band horen die de fase van home-taping achter zich liet en zich concentreerde op het maken van liedjes. Bakesale, Harmacy en The Sebadoh waren vele malen coherenter dan hun voorgangers, maar misten de charme van de chaos. Niet alleen klonken ze nadrukkelijk geproduceerd, maar ook bevatten ze niet die unieke en idiote afwisseling van melancholieke popliedjes (de bijdragen van Lou Barlow), overstuurde gekte (Eric Gaffney’s bijdragen) en indierock-appeal (de hand van Jason Loewenstein). Bubble & Scrape was wat dat betreft niet voor niets de laatste plaat waar Eric Gaffney aan meewerkte. Tegelijk met deze rerelease tourt Sebadoh weer in deze klassieke opstelling en zullen ze zelfs Bubble & Scrape in z’n geheel spelen. Geen idee of ze ook de bonustracks van deze deluxe-versie meenemen. Het zal wel niet, want de totale verzameling schetsen, demo-opnames en flarden van jams die de plaat opvullen zorgen voor een totaal van tweeëndertig (!) tracks. En zelfs de meest geharde fan zal daar moeite mee hebben. Hoogtepunten zijn de vingeroefening voor Loewenstein’s “Happily Divided” en de werkelijk sublieme akoestische demo voor het toch al zo mooie “Soul and Fire”.


mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven