Free – Fire And Water (Deluxe Edition)

free-fire_and_water.jpgEr is een muzikale tweespalt in huize Ewie. Vrouwlief was ooit fan van Queen, manlief -ik dus- heeft er een grote hekel aan. Queen komt na de zomer in Nederland met als zanger Paul Rodgers die wijlen Mercury vervangt. Maar vriendjelief wil niet mee, wegens Queen, te duur en zonder Mercury geen Queen. Toch wilde ik even de popsnob uithangen. Ik meldde stoer dat Rodgers bekend is van Free met hun grootste hit “All Right Now”. En toen stokte mijn verhaal. Ik had geen idee wat ze nog meer aan hits hadden. Ik had me nooit in Free verdiept. Ook kon ik geen projecten noemen waar hij verder bij betrokken was, het waren er veel dat wist ik dan nog wel. Toeval, oh toeval, dat ik de Deluxe Edition (twee cd’s) van Fire And Water toegestuurd kreeg. Fire And Water bevat “All Right Now”, maar ook nummers als “Mr Big” en de titelsong. Het album verscheen in 1970, was hun derde album en betekende hun grote doorbraak met hun originele combinatie van blues en rock. Het lijkt een wat minder extravagant broertje van Led Zeppelin, een band die rond dezelfde tijd hun opgang maakte. Deze cd-versie is een aanrader voor hen die er iets mee hebben, maar nog niet aan de aanschaf toekwamen. Mocht je al een albumversie hebben of de box Songs Of Yesterday dan moet je wel heel erg fan zijn wil je deze ook aanschaffen. Hoeveel versies van “All Right Now” wil je immers hebben? Hier staan er maar liefst negen op, waarvan drie versies niet eerder verschenen. Of neem “Fire And Water”, hier zes keer vertegenwoordigd (een keer niet eerder uitgegeven). Of “Mr Big”, vijf keer (een keer niet eerder uitgegeven). Toch ben ik om, want de band is meer dan die ene single. Ik las overigens niet veel later dat Rodgers samen met Queen ook materiaal speelt van Free, en van zijn andere bekende band Bad Company. Mijn argumenten om niet te gaan kijken naar Queen worden zwakker, maar het geld stop ik -denk ik- liever in andere releases van deze band.


mij=Island / Universal

3 reacties

  1. Peter

    Ieder zijn mening hoor en smaken verschillen maar een hekel hebben aan QUEEN? Queen is iets dat bij ieder opvoeding zou moeten behoren. Heb je geen Queen in je opvoeding dan is er iets drastisch mis met je. Er is gewoon geen betere rock band dan Queen. En ja Queen met Paul Rodgers is misschien geen Queen maar het nieuw album van ze mag er wezen en vooral die azijnpisserige Queenfans van de fanclub UP YOURS!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven