Nuestros Derechos – Struggling With The Dark

Nuestros Derechos - Struggling With The DarkDe Spaanse hockeysters zijn in hun rechten aangetast. Tijdens een kwalificatie toernooi voor de Olympische Spelen werden twee speelsters op doping betrapt. De Spaanse hockeybond is er echter van overtuigd dat de dames opzettelijk zijn gedrogeerd door gastland Azerbeidzjan en probeert nu de kwade opzet aan te tonen. Misschien kunnen ze gelijk het Eurovisie Songfestival even doorlichten. Wat doen die Azerbeidzjanen in godsnaam in de finale? Gelukkig worden onze rechten in Nederland wel goed bewaakt en wel door het Utrechtse Nuestros Derechos (wat ‘Onze Rechten’ in het Spaans betekent, vandaar het intro over de stokkiemeisjes. Ik beken, beetje ver gezocht). Na een split-cd met De Waonzin, werd het nu tijd voor een geheel eigen cd. Struggling With The Dark heet de boreling en erg lang is hij niet geworden met net geen 22 minuten op de klokken. Neemt niet weg dat dit drietal flink wat geweld brengt in dit korte tijdsbestek. Dat geweld bestaat voornamelijk uit appetijtelijke trashriffs en schreeuwerige vocalen, die met een rellerige attitude worden gebracht. Origineel is het niet, zo lijkt de riff uit “Spam” rechtstreeks afkomstig uit “Blackened” van Metallica, het is wel gewoon goed. En de enige Nederlandstalige track “Deimos” springt er opnieuw uit. Als ze zo in hun moerstaal bezig zijn, hoor ik wel wat Neuk in de verte en wat VanKatoen, alleen dan zonder dat hippie-gedoe. Misschien niet eens zo gek idee om het Engels geheel vaarwel te zeggen. En dan ook die Spaanse naam. Gewoon Onze rechten in het Nederlands. Klein en fijn. Dat lijkt me wel wat.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven