Power Quest – Master Of Illusion

power_quest-master_of_illusion.jpgNa het verlaten van Dragon Heart (nu Dragonforce) richtte toetsenist Steve Williams Power Quest op, samen met bassist Steve Scott (ex-Shadowkeep en ex-DragonHeart). Nu zeven jaar later ligt hun nieuwe album Master Of Illusion in de lade van m’n cd-speler. Zoals je mag verwachten van een dergelijke melodieuze powermetalband ontkom je niet aan de gebruikelijke ingrediënten als up-tempo nummers, een zanger met hier en daar hoge uithalen, lyrics over koningen en illusie, dubbele basdrums, typische keyboard- en gitaarsolo’s, catchy hook-lines, et cetera. Met zoveel bekende ingrediënten en andere bands die uit veelal dezelfde voorraadpotten hun muziek maken is het een kunst om het creatief genoeg te mengen en met een aantal eigen ingrediënten erbij tot een eigen eindproduct te komen. Power Quest lijkt daar redelijk goed in te slagen. De songs hebben lekkere melodieën en vervelen gelukkig niet snel. Een goede zanger als Alessio Garavello is dan ook een must voor zo’n band. Enkele van die eigen ingrediënten is het gebruik van een verdwaald gruntje middenin titelnummer “Master Of Illusion” en wat rauwere zang in het nummer “The Vigil”. Het mag weliswaar nog iets meer een eigen smoel krijgen, maar verder is het absoluut een goede powermetalplaat.


mij=Napalm / Hardlife / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven