The Rolling Stones – Shine A Light

the_rolling_stones-shine_a_light.jpgHet is een hele eer om iets te mogen schrijven over het nieuwe album Shine A Light van de Stones, de grootste rock ‘n’ roll-band ooit. De mannen zijn de zestig al ruim gepasseerd, maar hebben nog altijd niet genoeg van het toeren. Hetgeen hun vele fans vast niet zal spijten. Ook in hun portemonnee zullen ze het merken, want de vier-dvd-set The Biggest Bang is nog niet uit of er ligt alweer nieuw livemateriaal in de schappen. Shine A Light is de titel van een track van het in 1972 verschenen Exile On Main Street, één van de betere Stones-albums. Shine A Light is ook de titel van de film die Martin Scorsese op 29 oktober en 1 november 2006 schoot in The Beacon Theatre in New York en die vanaf 11 april in de bioscoop draait. Eentje die fans vast allang gezien hebben. Naast de film is er ook een cd uitgekomen met de titel Shine A Light. Het is uiteraard een weerzien met oude bekenden als “Jumpin’Jack Flash” en “Start Me Up”. De meest recente bijdrage stamt uit 1983 (“She Was Hot”), vijfentwintig jaar geleden. De optredens zijn opgeleukt met enkele bekende namen. Zo mag Jack White (The White Stripes) opdraven in “Loving Cup”, Buddy Guy in “Champagne & Reefer” (het nummer is oorspronkelijk van Muddy Waters) en mag Christina Aguilera meekirren in “Live With Me”. Waarom? Geen idee, want gastoptredens lijken me het laatste wat de Stones nodig hebben, en zeker niet van Aguilera. Al zou ik best een totaal concert willen zien waar Guy als bluesgitarist/zanger samen met de Stones oude bluesnummers speelt. Maar goed, er staan Stones-tracks op die nog niet eerder in een liveversie te verkrijgen waren en de meeste uitvoeringen klinken oké. Al hoor ik “As Tears Go By” toch liever van Marianne Faithfull en ontbreekt de duivel in “Sympathy For The Devil”, toch een van mijn lievelingsliedjes. Als de film uitgedraaid is in de bioscoop dan komt deze ongetwijfeld op dvd uit. Kan dit album naar de platenkast verdwijnen naast de indrukwekkende reeks albums die ze reeds uitbrachten.


mij= Polydor / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven