Zita Swoon – Big Blueville

Zita Swoon - Big BluevilleBig Blueville is het nieuwe album van Zita Swoon. Nou ja, nieuw… Tien tracks, waarvan er zeven al op eerdere albums stonden. Maar liefst vijf daarvan stonden ook op Big City, dat toch echt pas vorig jaar uitkwam. Zeker, het betreft nieuwe versies van die tracks, maar juist de laatste jaren is Zita Swoon stijlvast en dat heeft tot gevolg dat de versies op Big Blueville weinig verschillen van die op Big City. Ook hier zijn de tracks warme popsongs met een snufje chanson en een snufje latin, waarbij de schoonheid eerder gezocht wordt in fraaie details dan in het grote, dramatische gebaar. De band is dezelfde, inclusief de gezusters Gysel, die ook hier veel ruimte krijgen. Die vijf tracks van Big City zijn wederom heel fraai, maar voegen niet heel veel toe aan de versies die er al waren. Met deze vijf en de twee tracks van Plage Tattoo/ Circumstance en Sunrise erbij, blijven er nog drie nieuwe tracks over. Die passen naadloos tussen de oudere songs en zijn zeer fraai zonder enorm op te vallen op dit album. De Zita Swoon-“verzamelaar” – zoals ik – kan deze cd blind kopen en is er geheid heel blij mee, maar de incidentele koper die Big City al heeft kan beter even elders in de discografie zoeken. Dit is een zeer fraai album, maar wel een fraai tussendoortje in plaats van een volwaardig album.


mij=Chikaree / Bang!

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven