Alabama 3 – Hits And Exit Wounds

alabama3-hits_and_exit_wounds.jpg‘You woke up this morning, got yourself a gun, mama always said you’d be the chosen one.’ Als je dit herkent dan ben je fan van serie The Sopranos of van de band Alabama3. Bij de The Sopranos heb je dan de begintune “Woke Up This Morning” te pakken, bij Alabama 3 hetzelfde nummer van het in 1997 verschenen debuutalbum Exile On Coldharbour Lane. Dit nummer is ook te vinden op hun nieuwe release Hits And Exit Wounds, dat inderdaad een verzamelaar is. Alabama3 was echter niet zo van de hits. Ook niet in hun thuisland Groot-Brittannië. De titel moet dan ook als een knipoog gezien worden. Toch hebben ze een grote podiumreputatie die ze bijvoorbeeld al tot Glastonbury bracht. Daar staan ze dit jaar trouwens weer. Er verschenen tot op heden zes albums en je zou dan ook verwachten dat deze verzamelaar een bepaalde ontwikkeling zou laten zien. Vreemd genoeg had ik pas bij de negende track “Ain’t Goin’ To Goa” in de gaten dat het een verzamelaar betrof. Dit nummer staat namelijk op hun vorige album M.O.R. dat ik hier recenseerde en eigenlijk het enige wapenfeit is dat ik ken. De eerder genoemde serie volg ik niet. Helaas naar het schijnt, want ik vernam dat het een geslaagde serie is. Alabama3 is een constante band die een bepaald trucje heel goed beheerst. Ze zijn namelijk heel goed in het schrijven en uitvoeren van dansbare nummers, maar wel met een traditionele basis die in de blues, country en gospel te vinden is. Liefhebbers van Johnny Cash zouden toch zeker een keer moeten luisteren naar “Hello… I’m Johnny Cash”. Zes albums aanschaffen lijkt me echt iets voor de echte fan. Als kennismaking en berusting dat een mens niet alles kan kopen, lijkt mij de, een uur durende, Hits And Exit Wounds een prima aanschaf.


mij=One Little Indian / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top