ASVA – What You Don't Know Is Frontier

ASVA - What You Don't Know Is FrontierMensen die houden van instant bevrediging of lijden aan ADHD mogen nu stoppen met lezen; voor hen is ASVA niet bedoeld. Ook liefhebbers van vrolijke muzak is het geoorloofd voortijdig de handdoek in de ring te gooien. Want wat ASVA doet is het dit: laaannnggee drones, inktzwarte doom, doordringende depressies. Moet u nu ook aan Sunn o))) denken? Zit u inderdaad in de goede richting. Voeg er dingen als Khanate, Kayo Dot en Earth bij en je zit helemaal gebakken. Of nee, toch niet helemaal eigenlijk. ASVA drinkt weliswaar van dezelfde bron, maar durft daarna toch die broodnodige eigen richting op te gaan. Zo wordt er hier en daar plots verrassend veel ruimte overgelaten, zijn de riffs niet overal ondoordringbaar meer. Niet dat er felle zon te zien is, maar er sijpelt zowaar toch een bleek, kilgrijs straaltje door het kilometersdikke wolkendek heen. En even later gaat er ook nog een vrouw zingen – die overigens meer etnische referentieblikken opentrekt dan uit het gotiekvaatje tapt, dat u het even weet. What You Don’t Know Is Frontier durft ondanks de basis van dronende doom toch helder, open en gevoelig te klinken, en bevindt zich dus daadwerkelijk aan de voorlopige grens van de metaldrone. “Deze neger komt zo hard dat je AU zegt!” zingt De Jeugd van Tegenwoordig, maar ASVA komt nog veel harder. Een intens krachtige, atmosferische catharsis; Een moker regelrecht op je ziel. Fysiek mag je daarna wellicht nog rechtstaan (al valt dat te betwijfelen), mentaal zal je nooit meer dezelfde zijn.


mij=Southern / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven