Kill Hannah

Met dank aan hun nieuwe platenmaatschappij Roadrunner Records weet Kill Hannah eindelijk wat populariteit te scoren in Nederland. Na dertien jaar gaat het steeds beter met het vijftal en kunnen ze zelfs al rekenen op aardig wat fangirls. De groep speelt vanavond in de Amsterdamse Melkweg en de toeschouwers zitten hier al vanaf de ochtend voor de deur te wachten. Wanneer ik de twee gitaristen ermee confronteer, blijken ze niet erg onder de indruk, terwijl een medewerkster van de zaal er minder blij mee is. ‘Wanneer jullie klaar zijn met het interview, wil je er dan zeker van zijn dat de buitendeuren en dergelijke goed op slot zijn? We hebben namelijk vandaag al een paar meiden gehad die via hier naar binnen waren gerend.’
Kill Hannah


mij=Interview: Marz667. Foto's: Tim van Veen
Amsterdam
De twee gitaristen Jonathan Radtke en Dan Wiese zijn nog nooit eerder voor een optreden in Nederland geweest en hebben ook uitgebreid de boel verkend. 'We zijn pas vanochtend aangekomen, maar hebben evengoed even door de stad gelopen – en hier-en-daar wat handtekeningen moeten zetten. Het is vandaag erg lekker weer.' Dat de stad hen naar meer smaakt is al snel duidelijk. 'We zijn van plan om vaker terug te komen naar Europa en zullen dan zeker weer hier te vinden zijn.' Ook na het optreden gaan ze zeker nog even meer van de cultuur meepakken. 'We doen dit bijna elke avond, samen met de jongens van de andere bands even de stad in.'
Ook over de Melkweg zijn de Amerikanen positief te spreken. 'Het is een erg mooie zaal en qua grootte vergelijkbaar met andere tijdens deze tour. In Amerika zijn we overigens zulk soort zalen reeds ontgroeid, maar het is leuk om weer een stapje kleiner te kunnen gaan.'
Kill Hannah
Voorprogramma Aiden
Vanavond is het de één na laatste keer met hun vrienden Aiden op het podium. 'We hebben het erg leuk gehad met de jongens en het is ook backstage erg gezellig.' Dat het een rare combinatie is doet de band niet erg veel. 'We hebben in Amerika altijd al met verschillende soort bands opgetreden. Een Velvet Revolver of HiM is misschien ook niet direct ons soort muziek, daar hebben we ook samen mee getoerd. Volgens mij trekken we wel ongeveer hetzelfde soort mensen, dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat.' Ook geeft de band toe live heel anders te zijn dan op het podium; 'We houden er van om lekker te rocken en alles nét iets harder te spelen.'
Dat ze tijdens de tour veel succes hebben valt de band duidelijk op. 'We merken het bijvoorbeeld aan de merchandise, maar vooral aan de vele mensen in het publiek die meedoen en -zingen. De mensen in Europa zijn erg lief voor ons. De beste optredens dit jaar waren hier in de Scandinavische landen, daar was het publiek echt geweldig! ' Ook blijkt het een erg groot nadeel te hebben om opener te zijn. 'We moeten onze set erg inkorten en spelen slechts rond de veertig minuten. We vinden het normaal erg leuk om covers te doen [Billy Idol, One Republic etc.], maar daar hebben we helaas geen tijd voor nu.'
Kill Hannah
Nieuwe nummers
Aangezien het album Until There's Nothing Left Of Us alweer even uit is, is de groep druk bezig met nieuwe nummers. 'Veel zijn er al speelklaar, we zijn zelfs van plan om vanaf volgende week een paar nieuwe nummers in onze setlist op te nemen.'
Welke kant de band opgaat is niet echt duidelijk. 'We halen onze inspiratie overal vandaan, zo zijn we net zo erg fan van een Nine Inch Nails als een Velvet Revolver.' Daarnaast zou je kunnen denken dat oprichter (singer-songwriter) Mat Devine alle touwtjes in handen heeft; 'Haha, we zitten er nu allemaal lang genoeg bij om gelijke inspraak te hebben. Natuurlijk geeft hij wel de grote richtlijnen aan en schrijft de teksten.' Dat de rest van de band niks van zijn teksten hoeft te hebben, blijkt wanneer ik de gitaristen confronteer met stukken. 'Gelukkig heb ik dat zelf niet geschreven, dus hoef ik ook niet uit te leggen waarover het gaat. '
De toekomst
Naast het nieuwe album zal Kill Hannah ook veel tijd steken in het toeren. Vooral in Europa gaat de band uitgebreid toeren: deze zomer staan veel (vooral Duitse) festivals op het programma en met de herfst de rest van Europa. 'We merken dat we veel meer mogelijkheden hebben nu we bij Roadrunner Records zitten'. Dat levert dan wel weer een wat zenuwachtige medewerker van de platenmaatschappij op als gevolg. 'Owjee, nu moet ik zorgen dat hun headline-optreden een succes gaat worden, ik ga m'n best doen!'
Wanneer de heren de stijgende lijn doorzetten en het nieuwe album net zo'n knaller gaat worden, dan vullen ze de Melkweg ook makkelijk zonder Aiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven