Foo Fighters – Hyde Park

Foo Fighters - Hyde ParkTwee jaar terug hield Foo Fighters een feestje in Hyde Park. De line-up was er een om te van te smullen. De band trad natuurlijk zelf op als headliner en ze bracht als support acts Motorhead, Queens of the Stone Age, Angels & Airwaves en Juliette and the Licks mee. Hyde Park was met 85.000 mensen dan ook compleet uitverkocht. Of zoals Grohl het zelf zegt na het tweede nummer: ‘Fucking Hyde Park. Fucking 85000 people. Fucking Sold Out.” Mooie gelegenheid om dit ook even op video vast te leggen natuurlijk, zodat die als toetje nog aan de fans aangeboden kan worden. In eerste instantie gebeurde dat als bonusschijf bij Skin and Bones in de UK, maar nu kun je ’em dus ook als los schijfje kopen. Dat het optreden een knalfuif wordt, ach, daar kijkt niemand van op, dat kun je gerust aan Dave Grohl overlaten. Waar ik me wel aan erger is dat het – verder overigens prima – geluid net niet synchroon lijkt te lopen met de beelden. Zeker in de eerste vier vijf nummers klopt het gewoon net niet. Het geeft bij tijd en wijle een bijna lachwekkend playbackeffect. Nu ja, dat past dan wel weer bij grappenmaker Grohl. Al laat hij zich op deze dvd niet vaak van die kant zien, maar vooral van zijn beste rock ‘n’ rollshowman-kant zien. Laat het paaien van het grootste publiek waar de Foo Fighters ooit voor speelde maar aan Grohl over. Ik snap alleen niet dat hij niet snapt dat je bij zo’n grote gig echt geen drumsolo nodig hebt. Toch laat hij Taylor Hawkins, die overigens echt wel een moppie kan drummen, zijn gang gaan. Als icing on the cake zijn er nog enkele gasten. Zo komt Lemmy – hij was er toch – nog even het podium op waaien om “Shake Your Blood” van het Probot-album te zingen en in de toegift komen Brian May en Roger Taylor “Tie Your Mother Down” meespelen. Dat nummer wordt overigens gezongen door Taylor Hawkins. Dan geeft Grohl mooi de kans met bewonderende blik in de ogen en een enorme grijns op zijn smoel richting May te kijken. Als toetje is er dan nog een geweldige versie van “Everlong” waarbij Grohl op een podium midden in het publiek staat. Zo maak je een mooi feestje compleet.


mij=Sony

6 reacties

  1. @Mark: Echt? Hmm, zeker de eerste nummers was het beeld en geluid op mijn laptop echt niet synchroon. Zal het nog eens testen op de dvd-speler, maar heb daar nooit verschil tussen ondervonden tot nu toe…

  2. @Mark: Echt? Hmm, zeker de eerste nummers was het beeld en geluid op mijn laptop echt niet synchroon. Zal het nog eens testen op de dvd-speler, maar heb daar nooit verschil tussen ondervonden tot nu toe…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven