Claw Boys Claw – Shocking Shades Of

claw_boys_claw-shocking_shades_of.jpgBijna juichend kwam ik naar buiten uit de nieuwe Arnhemse poptempel Luxor Live! (geweldige accommodatie, vreselijk geluid) waar ik net Claw Boys Claw had gezien en bovenal Shocking Shades Of had gekocht. Eindelijk, eindelijk, is het debuut van dit Amsterdams kwartet op cd verkrijgbaar. Buiten gekomen waren er meer mensen blij: er was iets met voetbal en 4-1. Het was dat ik met de benenwagen was, want anders was ik ook al toeterend door de stad gereden. Voor mijn nieuwe aanwinst, uiteraard. Shocking Shades Of verscheen in 1984 en was tot op heden alleen op elpee verkrijgbaar. Mocht je anno 2008 een exemplaar willen kopen dan was je aangewezen op de tweedehands elpeemarkt. Shocking Shades Of laat een energiek en zelfverzekerd Claw Boys Claw horen, waarvan zanger Peter Te Bos en gitarist John Cameron nog steeds actief zijn in CBC. Bassiste Bobbie Rossini en drummer Allard Jollies stapten na Shocking Shades Of op, de laatste zou verder gaan als zanger/gitarits van L’Attentat. De grote doorbraak voor CBC werd het volgende album With Love From The Boys (1986), maar zo puur als de garagepunk op Shocking Shades OfShocking Shades Of zou het nooit meer worden. Het bracht ze vorig jaar op een zeventiende plek in de Oor’s Nederpop Top 50. Op deze cd zijn vijf bonustracks toegevoegd: “Indian Wallpaper”, “Love Like Seas”, “So Mean”, “Foul Play” en “Dirty Dog”. Tracks die weer te vinden zijn op diverse singles uit die tijd. Mijn gejuich was trouwens voorbij toen ik de volgende dag deze cd in een cd-winkel voor zes euro’s minder zag liggen. Het voelde waarschijnlijk als al die voetbalfans die de hele nacht doorgevierd hadden en de volgende ochtend spijt hadden van hun overmatig drankgebruik.


mij=Hipcat / Pias

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top