Disturbed – Indestructible

Disturbed - IndestructibleAls er een release was waar ik reikhalzend naar uitkeek in 2008 dan was het Indestructible van Disturbed. Grote vraag was of ze het niveau van succesalbum Ten Thousand Fists konden evenaren en wellicht zelfs overtreffen. En dames en heren, hierop kan ik met een volmondig ja antwoorden. Want vanaf de titeltrack die dit album opent tot aan afsluiter “Facade” word je meegenomen op een achtbaan van snoeiharde gitaren, dubbele basdrums en die oh zo duivelse stem van David Draiman. Dit duivelse komt met name terug in het gelach tijdens de opening van de single “Inside the fire” welke is voorzien van een voor vele muziekstations controversiële videoclip. En die video zet dan weer goed de sfeer van het album neer, want de thema’s zijn nog donkerder dan voorheen. Songtitels als “Perfect Insanity”, “Haunted”, “Torn” en “Divide” geven al een kleine indicatie hoe zwaar de gitaren klinken. Het lijkt er overigens op dat gitarist Dan Donegan een nog grotere rol heeft gekregen getuige de vele solo’s in de nummers. Solo’s die overigens veel weg hebben van Metallica ten tijde van Master Of Puppets. Ook lijken sommige riffs hiervan geleend, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen. Dat Disturbed er tegenwoordig vanuit gaat dat ze het op eigen houtje kunnen klaren is aan twee zaken te merken. Allereerst hebben de heren de volledige productie in eigen handen gehouden. Ten tweede is het ontbreken van een cover opmerkzaam. Stonden de vorige albums nog centraal om de meesterlijke covers van “Land Of Confusion” (Genesis) en “Shout” (Tears For Fears), hier ontbreekt jammerlijk genoeg de vorig jaar beloofde cover “Midlife Crisis” van Faith No More. Dat wordt dan wel weer een B-kantje van een single is mij verteld. En na het luisteren van dit album is dat dan weer iets waar ik reikhalzend naar kan gaan uitkijken. Tot die tijd gaat dit album op de repeat.


mij=Reprise / Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven