Metallica – St. Anger

Universal

D’r is maar één ding dat ik krijg van de ‘nieuwe’ Metallica: Hoofdpijn. En niet alleen pien in de koppe van al het gezeur rond het drankgebruik en opname van James Hetfield, het (terechte) opstappen van Jason Newsted. Vooral krijg ik een betonnen kop van de muziek op St. Anger. Wat een kelere-herrie. Bij elke keer draaien haakte ik gewoon af na 25 minuten. Het gaat maar door met geram op potten en pannen gezang van James en geriff (en ontbreken aan gesoleer) van Kirk. En dan moet je nog dik 50 minuten zitten tot het eind van de plaat. Dat red je gewoon niet 75 minuten lang. De tracks afzonderlijk draaien is de enige manier om de hele plaat te consumeren. Je kunt het allemaal wel gedurfd en zwaar te verteren noemen, het is gewoon lomp en onbehouden. Zet elke plaat tot ….And Justice For All naast St. Anger and St. Anger verbleekt hierbij. De finesse die deze platen (hoe hard ook) wel kenden ontbreekt gewoon compleet op St. Anger. Het is misschien erg openhartig hoe Hetfield zijn demonen bezingt die hij bedwongen heeft, doe mij maar Jason Newsted die zijn gelijk haalt met de rawkende laatste plaat van Voivod en het pareltje van Echobrain. Daar zouden de heren Hetfield en Ullrich eens wat betere naar moeten luisteren.

File: Metallica – St. Anger
File Under: Jason Newsteds' Gelijk

16 reacties

 1. bob

  haha moet gij daar nou om huilen. jij “VIND” het slechte muziek. en als jij het slecht vind dan betekend dat nog niet dat het slechte muziek IS.
  dus pas een beetje op je woorden jah?:)

 2. Is inderdaad een doodsaai album. Metallica gaat al een album of 4 te lang door. Het wordt er niet beter op. Misschien kan Kabouter Plop Hetfield en zijn maten beter een jaartje of wat stoppen. Echobrain is vele malen interessanter.

 3. Dit dialect staat ook wel bekend als het West-Zultegems dialect. Met behulp van mijn woordenboek West-Zultegems – Nederlands heb ik de tekst als volgt vertaald (sorry voor het gebrek aan interpunctie, maar ik hecht aan een getrouwe vertaling):
  “zeg annie kun jij misschien mn colbertje even in de was doen want die heb ik morgen nog nodig voor mijn klaverjas avondje en oja kun je misschien ook de hond nog even eten geven want hij ziet er niet helemaal gezond uit als je het mij zo vraagt met die hangende oortjes en die zwart weggetrokken tong uit zn bek”

 4. Arvidium

  Dus het zijn geen drugs? Hoe is dat zijn mening over dit album te verklaren?
  Kirk: “ik vind heel goed”
  Mijn West-Zultegems is nooit zo best geweest, maar ik dacht hier toch een “Ik vind het een meer dan aardig plaatje” in te verstaan.

 5. olivier

  peet alsde ni vn METAL houdt wa kan ons da schelen
  das ni gmaakt vo pussys glijk gy é, vragen wij soms u mening daarover? tis ni omda zo nen zak glijk gy geen liedje kan uitluisteren van metallica da ta opeens ne slechte groep is é

 6. olivier

  peet alsde ni vn METAL houdt wa kan ons da schelen
  das ni gmaakt vo pussys glijk gy é, vragen wij soms u mening daarover? tis ni omda zo nen zak glijk gy geen liedje kan uitluisteren van metallica da ta opeens ne slechte groep is é

 7. Prikkie

  Olivier: hebben wij jouw mening over dit stukje dan wel gevraagd? Recensies vertegenwoordigen per definitie een mening. Als je daar niet tegen kunt kun je beter alleen fanbclubblaadjes lezen…

 8. Prikkie

  Olivier: hebben wij jouw mening over dit stukje dan wel gevraagd? Recensies vertegenwoordigen per definitie een mening. Als je daar niet tegen kunt kun je beter alleen fanbclubblaadjes lezen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven