NoCode – Tuella

Bij NoCode zou je eerder denken aan een Pearl Jam-coverband dan aan een Zeeuws bandje dat het avontuur niet schuwt en zijn invloeden qua muziek haalt uit Tool en King Crimson en gezegend is met een goede zangeres. En maak van dat bandje maar piepjong bandje. Alleen gitarist Jelle is de 20 al gepasseerd en studeert aan het conservatorium in Gent. De andere leden zijn (hopelijk) net klaar met hun VWO en hopen toegelaten te worden tot de rockacademie in Tilburg. Tuella is hun tweede eigen beheer mini-CD. Het is jammer dat ze de vier tracks in slechts twee dagen op moesten nemen. Er had namelijk wel meer ingezeten dan wat ze nu laten horen. Vooral in de stukken waar de melodie van de bas synchroon loopt in “Vagaries” en in de stukken waarin zangeres Johanneke tegen de muur van geluid van de andere heren moet aanwerken zit nog veel ruimte tot verbetering. Daarom ook is “Intended Solace” het beste nummer van deze EP. Net iets rustiger, waardoor Johanneke minder vechten voor aandacht en veel beter tot haar recht komt. In “Collapsing” liggen de Tool-invloeden er misschien iets te dik boven op, maar het zij ze vergeven. Na de zomervakantie gaat NoCode de studio in voor een volledige CD. Dat zou best eens verrassend uit kunnen pakken…

File: NoCode – Tuella
File Under: Zeeuws KC-dialect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top