In 't Wild – Bijna Thuis

In ‘t Wild heeft een beetje hetzelfde probleem als wel meer Brabantse Nederlandstalige bands hebben: de zanger. Luc van Hoorn klinkt zo netjes en bijna lief door die zachtere g. Net als Abel het had in “Onderweg”, alleen dat ís ook een lief liedje. En onder lieve liedjes wil ik de nummers van In ‘t Wild nou niet echt gelijk scharen. Geproduceerd door Rick de Leeuw bevat de tweede cd Bijna Thuis 13 liedjes die grofweg vallen tussen the Scene en Blof, maar nog niet van hetzelfde niveau als deze twee. Daar zijn de songs nog een beetje te tam voor. Van De Leeuw had ik overigens ook wel een iets rauwere productie verwachte, gezien zijn werk met the Scene. Dat er echt wel potentie is binnen In ´t Wild blijkt wel uit een lied als “Red Me” waar in de arrangementen meer, en mooi, ruimte is gemaakt voor toetsen en saxofoon. Vooral de tracks waar de stem van Van Hoorn ondersteund wordt door koortjes en tweede laag liggen mij een stuk aangenamer in het oor, want dan heb ik minder last van het accent. Maar misschien moet ik niet zeuren. Ik ben zelf ook gezegend met een zwaar, weliswaar Twents, accent. Misschien is het wel meer mijn probleem dan dat van In ´t Wild.

File: In 't Wild – Bijna Thuis
File Under: Pop/Rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven