Vic Chesnutt – Silver Lake

Voor mijn gevoel was er een duidelijk verschil tussen de Vic Chesnutt-albums van voor de Sweet Relief plaat Gravity of the Situation en na die tribute. Die van na dat tribute waren allemaal net iets minder goed dan die van daarvoor. Net alsof Chesnutt te veel onder de indruk was van wat anderen van zijn briljantjes maakten dat hij zelf een beetje blokkeerde. Misschien komt het wel door de manier van opnemen van Silver Lake dat deze plaat een stuk beter is dan zijn voorgangers. Opgenomen in de een 80 jaar oud huis net buiten Los Angeles in de buurt van het Silver Lake met zowel de muzikanten als de producer die hij graag wilde gebruiken. Er werd track voor track live opgenomen en er werd niet eerder aan een nieuwe begonnen dan dat de song op tape stond zoals Vic dat graag wilde. De songs klinken hierdoor minder kaal en een stuk warmer dan op de platen die tussen Gravity of en Silver Lake zaten. De verhaaltjes van Chesnutt gaan meer nog voor je leven en het lijkt af en toe wel of hij bij jou in de woonkamer staat te spelen, zo dicht bij klinkt het. Van de kleinste gebeurtenissen maakt Chesnutt de mooiste dingen, met als hoogtepunten de rustiger nummers: Opener “I’m Through With You”, het ruim acht minuten durende licht jazzy “Sultan, So Mighty” en afsluiter “In My Way, Yes”. Maar als Chesnutt jamt als Neil Young en Crazy Horse in “2nd Floor” is daar ook weinig mis mee. Beroemd zal hij wel nooit worden Vic, maar hij zou het eigenlijk best verdienen dat niet alleen mensen als Michael Stipe (min of meer zijn ontdekker) en Kirsten Hersh hem waarderen, maar ook het grote publiek.

File: Vic Chesnutt – Silver Lake
File Under: Eigenzinnige Singer Songwriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top