Fall Out Boy – Live in Phoenix

Fall Out Boy - Live in PhoenixNa vier albums vond het kindvriendelijke Fall Out Boy het tijd worden voor hun eerste dvd. In Nederland worden ze nog weggedrukt in een Melkweg, maar in hun thuisland mogen ze zich qua publieke belangstelling reeds meten aan het niveau van bijvoorbeeld een Metallica. Om dit aan hun kinderen te bewijzen komt Live In Phoenix uit. Op dit schijfje zien we een registratie van hun concert in het amfitheater Cricket Wireless Pavilion – een zaal met een capaciteit van maar liefst 20.000 bezoekers. Het viertal geeft hier een optreden van ruim een uur weg, die in het menu te verdelen is in 27 scènes. Opvallend is dat tijdens het optreden de beelden heel anders zijn dan dat je verwacht. Je ziet namelijk nauwelijks close-ups van de leden (mollige zanger Patrick Stump is natuurlijk niet moedersmooiste), het zijn vooral meeschreeuwende fans (lees: tienermeisjes) die vanuit achterin de zaal zijn vastgelegd, die te zien zijn op de dvd. Naast het concert biedt het schijfje natuurlijk de verplichte extra’s. Zo kunnen we tevens kiezen voor maar liefst acht videoclips van Fall Out Boy, natuurlijk kan dit reeds via bijvoorbeeld YouTube, maar de kwaliteit die de dvd heeft is een stuk prettiger. Een kleine misser is de set-up; hier kunnen we de audio (dolby digital instellingen) en ondertitels aanpassen. Het blijkt echter dat ‘Nederlands’ er niet tussen is te vinden. Hierdoor zal voor de doelgroep de 45 minuten durende backstage samenvatting lastig te volgen zijn. Deze is gemaakt tijdens hun Honda Civic Tour en is tevens te vinden op de uitgaven. Erg interessant is het trouwens niet, het zijn erg gemaakte semi-grappige beelden (Jackass-activiteiten), in plaats van wat je echt zou willen zien. De eerste dvd van de zevenjarige groep is een erg uitgebreide, maar niet één waar je je lang mee kunt vermaken.


mij=Island / Universal

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven