Journey – Revelation

Journey - RevelationOp de valreep werd er nog een volledige versie van het nieuwe Journey-album afgeleverd bij Ome Storm. Twee dagen kwam ik zo’n beetje langs diens residentie, maar de eerste dag had ik het mailtje daarover nog niet gelezen, de tweede dag waren het logistieke problemen in Huize Storm die verhinderden dat ik in bezit kwam van het kleinood. Maar uiteindelijk heb ik ’em, en wat ik op de eerder afgeleverd two-track-single hoorde, wordt op Revelation bevestigd: de nieuwe zanger Arnel Pineda is alwéér een dijk van een zanger. De eerste paar tracks is het dan ook dik genieten. Pineda heeft een wat hoge stem en kan enorm galmen, zoals voor hem Steve Perry en Steve Augeri dat konden. Bij track vijf ben ik even heel verbaasd. Dat nummer ken ik toch? Jawel, “Faith In The Heartland” was een van de beste nummers op Generations. Maar waarom is deze track opnieuw opgenomen, in vrijwel dezelfde versie, met een zanger die dezelfde stijl heeft als Augeri? Het volgende nummer, “After All These Years” is een nog wat grotere teleurstelling. Een draak van een voorspelbare AOR-song, meer is het niet. Daarna komt de vertrouwde Journey-kwaliteit gelukkig weer in beeld. Met de instrumental “The Journey (Revelation)” als fraai hoogtepunt. En toch, op Generations werd de leadzang onder alle bandleden verdeeld. Dat gaf de cd een extra dynamiek mee die dit album mist. Vooral daardoor haalt Revelation niet het niveau van Generations. En voor “After All These Years” een extra strafpunt. De cd wordt overigens geleverd in een digipack met een extra cd met opnieuw opgenomen Journey-klassiekers. Kopers bij de Amerikaanse keten Wal-mart krijgen er ook nog eens een live-DVD bij. Zij wel.


mij=Frontiers / Rough Trade

11 reacties

 1. Razor

  Stapje terug?! Neen, een stap vooruit! Het album Revelation heeft vergeleken met de vorige Generations veel meer eenheid, grotere toegankelijkheid en bovendien een zeer goede afwisseling van rockers en ballads.
  Wel ben ik het eens dat Faith in the Heartland een onnodige toevoeging is (en zelfs minder dan die op Generations) en dat After All These Years voorspelbaar zoetsappig is. Verder super!

 2. Wat jij meer eenheid noemt, noem ik minder afwisseling. We zijn het dus eens over de verschillen, wat rest is een verschil in smaak. Bij Arrow bleek overigens dat Pineda live alleen maar nog beter is dan in de studio en bovendien een goede podiumpersoonlijkheid. “Change for the better” vind ik een van de betere songs op dit album en bleek live ook heerlijk.

 3. Wat jij meer eenheid noemt, noem ik minder afwisseling. We zijn het dus eens over de verschillen, wat rest is een verschil in smaak. Bij Arrow bleek overigens dat Pineda live alleen maar nog beter is dan in de studio en bovendien een goede podiumpersoonlijkheid. “Change for the better” vind ik een van de betere songs op dit album en bleek live ook heerlijk.

 4. Toparo

  Wat kunnen mensen toch zeuren …….
  Een echte Journey fan zal dit album en ook de opnieuw opgenomen tracks zeer waarderen. Zowel de ballads als de harde rocksongs zijn kwalitatief gewoon heel heel goed. Een band die na zoveel jaar nog steeds zo’n album kan neerzetten bewijst z’n echte klasse zonder te vervlakken!
  Keep on rockin’ and hopefully soon LIVE in Holland again!

 5. Toparo

  Wat kunnen mensen toch zeuren …….
  Een echte Journey fan zal dit album en ook de opnieuw opgenomen tracks zeer waarderen. Zowel de ballads als de harde rocksongs zijn kwalitatief gewoon heel heel goed. Een band die na zoveel jaar nog steeds zo’n album kan neerzetten bewijst z’n echte klasse zonder te vervlakken!
  Keep on rockin’ and hopefully soon LIVE in Holland again!

 6. Prikkie

  Nou, ik hoop dat ze zelf zullen spelen en niet een cd opzetten. Maar Revelation is inderdaad de laatste. Het zal waarschijnlijk niet heel veel verschillen van de set op Arrow vorig jaar. Who cares, met hun backcatalogue en deze zanger kan het haast niet mis gaan…

 7. Prikkie

  Nou, ik hoop dat ze zelf zullen spelen en niet een cd opzetten. Maar Revelation is inderdaad de laatste. Het zal waarschijnlijk niet heel veel verschillen van de set op Arrow vorig jaar. Who cares, met hun backcatalogue en deze zanger kan het haast niet mis gaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven