La Ira De Dios – Cosmos Kaos Destruccion

la_ira_de_dios-cosmos_kaos_destruccion.jpgDaar scheur ik dan met 120 kilometer per uur op de teller met het Spaceship Corolla over de brug bij Ewijk. Het is al tegen de schemer. Iedereen heeft zijn lichten ontstoken. Ik heb het gevoel dat ik op ga stijgen. Er wordt, zoals zo vaak op een brug, massaal geremd op de linkerrijbaan. Het geeft een psycho-effect. Ik voel me steeds meer deel uitmaken van een ander universum. Mijn Spaceship heeft het van mij overgenomen: ik onderga, mijn vehikel beslist. Dat ik de cd Cosmos Kaos Destruccion van de Peruanen La Ira De Dios op heb staan kon hier wel eens een groot aandeel in hebben. Het is namelijk een grote fantastische trip van psychedelica en (stoner en kraut)rock. Er is wel iets gebeurd met het bandgeluid t.o.v. de 2006-voorganger Archaeopterix. Het is namelijk veel meer rock dan psychedelica geworden. Het resulteert in een sterk en rauw album dat in een keer live opgenomen schijnt te zijn. Wat mij nu voor het eerst opvalt is de zang/praatpartijen waarvan ik dan denk: ‘dat heeft zo’n band toch niet nodig.’ Teksten verzanden in psychedelica en doen af aan het vette bandgeluid. Maar ja, de Peruanen dachten er anders over en als je er overheen stapt hoor je een erg originele band. Cosmos Kaos Destruccion is dan ook een album waar Peru trots op mag zijn. Of beter gezegd onze hele aardkloot.


mij=World in Sound / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top