Reverend’s Revenge – Ooh Wah Wah

reverend's_revenge-ooh_wah_wah.jpgDe titel Ooh Wah Wah is ongetwijfeld geïnspireerd door het vele en prachtige getoeter op deze cd. Er is namelijk een hele kudde ‘olifanten’ uitgerukt om hun muzikale bijdrage te leveren aan deze cd. Zij en andere muzikanten maken normaliter deel uit van Mardi Gras.BB, een geweldige Duitse band, die helaas in ons land nog geen vaste voet aan de grond heeft. Naast de blazerssectie doet de rest van de band (elf man!) ook mee aan dit project. Alleen de dj mocht thuis blijven. Doc Wenz en de zijnen doen echter niet hun eigen ding. Ze staan in dienst van componist en arrangeur Steven Gaeta (Kool Ade Acid Test). Hij brengt -oh wat toevallig- zijn cd’s uit op hetzelfde label als Mardi Gras.BB. Ooh Wah Wah bevat vijftien liedjes waarvan er tien van de hand van Gaeta zijn. Om de sfeer van het album aan te geven moet je denken aan het ook op dit album gecoverde “Baby Elephant Walk” van Henry Mancini. Dat nummer werd trouwens ook al eens door Mardi Gras.BB onder handen genomen. Verder staat er hun versie op van “Apache”, bekend van The Shadows. Maar dan met toeters i.p.v. de gitaren. Ooh Wah Wah zou de soundtrack kunnen zijn van een film. Het is hier echter het resultaat van een samenwerking van Gaeta en Mardi Gras.BB. Een erg geslaagde.


mij=Hazelwood / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top