Señor Coconut And His Orchestra – Around The World

Señor Coconut And His Orchestra - Around The World Op zich had het niet gehoeven. Van Daft Punks hit “Around the world” uit 1997 bestaan al honderden bewerkingen en mashups. Dankzij de nieuwe coverplaat van Señor Coconut en zijn Orchestra kunnen we er nu weer drie aan toevoegen, al zijn dat bij mijn weten wel de eerste drie covers in tropische rumbastijl. Ik word er niet echt warm van, maar het is geinig gedaan. U moet namelijk even weten, Señor Coconut heeft helemaal geen orchestra. Het is slechts het tweehonderdzesendertigste pseudoniem van Uwe Schmidt. Er mogen dan op Wikipedia bij enkele van zijn vorige vijf Señor Coconut-coveralbums wat bandleden bij naam genoemd worden, maar ga maar googlen: dat zijn grotendeels óók pseudoniemen van hemzelf. Op Around The World doen trouwens wel enkele bestaande gastzangers mee, zoals Les Baxter (dood) en de verschrikkelijke Sinatra-wannabe Louie Austen (bijna dood). Alle gekheid op een stokje: tijdens de live-tournee lijkt er getuige de foto’s wel degelijk sprake te zijn van een echt orkest. Met de nieuwe plaat kunnen dansscholen zich in elk geval in hun handen wrijven: er worden klassieke hits door de chachacha-, mambo- en rumba-mangel gehaald van de Eurythmics (“Sweet Dreams”), Prince (“Kiss”), Telex (het erg geslaagde “Moskow Diskow”), Trio (met de originele zanger Stephan Remmler), Perez Prado, Los Samplers Descargas en meer. De keuze is slim en niet eens zo heel blasfemisch; net als op de vorige albums klinkt het resultaat onschuldig, charmant en zomers; wellicht voor de huiskamer niet beklijvend noch swingend genoeg (of echt muzikaal verantwoord), maar toch zeker keurig geschikt voor een vrolijke stijldans of als achtergrondmuziek in een restaurant.


mij=Latino / PIAS

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven