The Manikins – Crocodiles

The Manikins - CrocodilesHet is niet dat ik me afgevraagd heb waar deze Zweedse knakkers naar vernoemd zijn, maar ik kom er niet onderuit om het toch te noemen. Hun naam is namelijk een verbastering van het oer-Hollandse manneken. Deze verklaring komt tevoorschijn als je Crocodiles, de nieuwe cd van The Manikins je cd-speler in zwiept. Voor de anderstaligen staat er voor de volledigheid nog bij dat het woord letterlijk ‘little man’ betekent. Maar dat wist je natuurlijk zelf al wel. Net als hun vorige cd Lie, Cheat and Steal gaat het gas weer met grote regelmaat vol open. Voor je het weet heeft de band de twaalf liedjes in net iets meer dan een half uur afgewerkt. Strak als een tiet trekt de band wel net wat verder terug de oude garagerock in dan op zijn voorganger. Dat zorgt ook dat er net wat meer variatie in de liedjes zit. In “Hangin” dartelen zelfs castagnetten langs. Voor de catchiness van de liedjes maakt dat overigens geen pest uit, die is extreem hoog. Stiekem leveren die snuisterijen zelfs bonuspunten op.


mij=P.Trash / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top