Rockin' Park – Vooraf

Komend weekend zal, in navolging van Arrow Rock Festival, het Goffertpark in Nijmegen wederom afgeladen zijn met rockliefhebbers. Deze keer mag de nieuwe lichting (en wat oudgedienden) tijdens de tweede editie van Rockin’ Park hun gitaarklanken laten horen aan het enthousiaste publiek. De organisatie heeft op twee podia een gevarieerd programma neergezet.
Ben Folds, een zoon van de goden?


mij=Door: Danny
Op podium A mag Melée het festival openen. De band wordt in de VS vooral gezien als het antwoord op Coldplay en zij mogen proberen deze status ook hier waar te maken.
Daarna is het de beurt aan Starsailor. Bij mij vooral bekend van hun hit “Alcoholic”, maar ze hebben net hun nieuwe album opgenomen dus ik verwacht veel nieuw werk van dit Britse viertal. Ook de Counting Crows hebben onlangs een nieuw album afgeleverd, waarvan ze een gedeelte live zullen spelen. Maar de heren hebben een flinke rij hits op zak en getuige hun Pinkpop-optreden zullen ook deze zeker ten gehore gebracht worden. Hoewel het misschien vreemd is om “A long december” in juni massaal mee te zingen.
Vind je het gek dat je vader alcoholist werd van je?
Live mag daarna het stokje overnemen. Tja, en met een dergelijke naam kan je niks anders dan de reputatie bevestigen. Live staat op het podium al jaren garant voor een goede rockervaring dus op dit festival komen ze zeker tot hun recht. Tel daarbij de vele hits die ze op hun naam hebben staan op en je bent verzekerd van een geweldige show.
Van Nederlandse bodem is Anouk de enige die podium A mag betreden. Nou ben ik zelf niet erg gecharmeerd van de persoon Anouk, maar op het podium gaat ze vaak professioneel te werk. En al die frustraties van de afgelopen tijd (afscheid van haar oude band, echtscheiding, manager gedropt, ruzie met platenmaatschappij EMI) moeten er ook uit, dus wellicht kan onze rockchick deze negatieve energie op het podium naar iets positiefs omzetten en voor een verrassing zorgen.
Anouk
Headliner op podium A (en van het festival) is Lenny Kravitz. Met een verrassend goed nieuw album trekt hij weer de wereld rond en hij zal zijn boodschap van 'Love and Peace' ook in Nijmegen over ons uitspreiden. Hou bovendien ernstig rekening met een aantal ware festivalkrakers als “Always on the run” en “Are you gonna go my way”.
De optredens op de twee podia sluiten naadloos op elkaar aan zodat je niks hoeft te missen. Op podium B zullen de wat rustigere artiesten klinken en mag Justin Nozuka de spits afbijten. De in Canada opgegroeide zanger zal een mix van soul, folk en blues ten gehore brengen. Rustige liedjes waarmee het festivalpubliek op gang kan komen. Dit wordt voortgezet door Xavier Rudd. Deze multi-instrumentalist, die vaak wordt vergeleken met Jack Johnson, brengt vooral rustige singer/songwriter-liedjes overgoten met dat surfsausje.
Gabriel Rios
Voor de wat meer zomerse deuntjes staat Gabriel Rios garant. Bekend van de sinaasappelsap-hit “Broad daylight”, maar hij heeft veel meer in zijn mars. Lekkere up-tempo liedjes met veelal een Latijns-Amerikaans ritme, zonnetje erbij en ook hier zit je geramd voor een festivalkraker.
Ook geen onbekende in Nederland is Ben Folds. Eerder maakte hij al furore met zijn band Ben Folds Five, die tot 2000 bestond, en sindsdien timmert hij solo goed aan de weg. Hij speelt veel te weinig in Nederland; vorig jaar stond hij (voor het eerst) in een uitverkocht Paradiso waar het publiek van zijn prachtige pianoliedjes mocht genieten.
Afsluiter op podium B is Beth Hart. Beth zorgt voor een ietwat harder geluid met haar rauwe bluesrock en is veel in Nederland te bewonderen geweest de afgelopen tijd, waarmee ze een vast fanbasis heeft opgebouwd. Die fans zullen dan ook met grote aantallen vooraan staan en de songs van haar succesalbum Leave the light on hard meeschreeuwen.
Ehmm hmm gje. Daar ligt ze dan.
Zoals gezegd dus een gevarieerd programma met voor elk wat wils. De weersverwachtingen zien er ook gunstig uit, dus eigenlijk kan Rockin' Park alleen maar een succes zijn dit jaar.

14 Comments

 1. George

  Dankjewel voor het intypen van al deze woorden, Danny. Maar geloof me, het was echt niet nodig geweest. Ik heb hier op FU nog nooit een voorbeschouwing gelezen vol met zulke inspiratieloze onzin. Snap best dat het moest enzo, voor een fotopas ofzo, maar mijn God, dit kun je toch niet menen:
  “Live staat op het podium al jaren garant voor een goede rock ervaring dus op dit festival komen ze zeker tot hun recht. Tel daarbij de vele hits die ze op hun naam hebben staan op en je bent verzekerd van een geweldige show.”
  Echt, schrijf dan niet. Het lijkt hier wel op het clubblaadje van de Free Record Shop.

 2. Stonehead

  Tja. Ik vind het ook wel een erg positief verhaal. Dat dit festival nog altijd niet uitverkocht is, is tegelijkertijd sneu maar terecht. Met zo’n line-up is het vooral een enorm vrouwenfestival. Ik zou persoonlijk enkel voor Ben Folds en Starsailor gaan, al schijnt Beth Hart ook goed te zijn. Oh ja, en als je in het eerste vak wilt staan (met gratis drank, dat dan weer wel) moet je 100 euro extra lappen, als ik het goed begrijp. Raar concept hoor.

 3. Het is gewoon een meer mainstream festival. Zo erg is dat toch niet? Ik vind het zelfs koel dat iemand Xaxier Rudd of Ben Folds de kans krijgt voor een groter publiek te spelen. Dat smaken verschillen, ach…

 4. George

  Het ging mij niet om het programma van het festival, het gaat me meer om het compleet kritiekloos oplepelen van welke acts er spelen en dat dat op een absoluut inspiratieloze manier gebeurde hierboven. Dat was nu precies wat FU altijd probeerde te voorkomen volgens mij maar ik zal het wel mis hebben.

 5. Danny

  Ja maar George….dat ongezouten kritiek daar hebben we jou toch voor? Anders zou je rol als Waldorf (zie FAQ, of ben jij Statler?) wel heel erg uitgekleed zijn toch?

 6. Nancy

  Het is ook veel makkelijker om alles bij voorbaat af te zeiken. Goed verhaal Danny ! En als er tijdens het festival iets niet bevalt zal dat achteraf zeker gemeld worden. Daar ben ik van overtuigd.

 7. Tjonge jonge wat een frustraties. En wat een leed detecteer ik hier als psychologe van de koude grond achter vele woorden die zijn neergetypt.
  Feit blijft dat vele festivals, gelukkig niet allen!, postieve voorafjes ‘eisen’ voordat zij perskaarten afgeven. Het hier niet in mee gaan betekend geen perskaarten en dus ook geen foto’s op de site. Ben je het hier niet mee eens (en mijn zegen heb je) dan zul je dit bij de beleidsmaker(s) van FU aan moet geven. Daarnaast is commentaar natuurlijk nooit verkeerd, mits als opbouwende kritiek gebracht. Neersabelen kan iedereen, meedenken tot iets positiefs maar weinigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top