Wreckyard – Dawn

Wreckyard - Dawn Foei Timbo! Deze plaat ligt toch al weer twee maanden op het stapeltje ‘te beluisteren’. Steeds kwam er een andere plaat tussendoor, vaak van een band die ik al kende. Eigenlijk stom, want Dawn blijkt gewoon een hele lekkere plaat te zijn. Van eigen bodem nog wel. Deze band uit Enschede maakt vrolijke poppunk met hier en daar een gemeen stuk. Om maar met de kritiek te beginnen: die lekkere smerige stukken mogen er wel iets vaker in. Niet te braaf jongens! Verder valt er niks te klagen over dit full-length debuut. De samenzang is uitstekend, de nummers zijn pakkend en zelfs mijn huisgenoten, die normaal klagen over die ‘grafherrie’ die ik draai, staan hoofdknikkend te luisteren. Twee duimpjes omhoog. “Come Next Summer” mag wat mij betreft de punkzomerhit van dit jaar worden en ook het verdomd catchy “Riot In My Hometown” behoort tot de knallers van deze plaat zonder dieptepunten. Productioneel is er werkelijk helemaal niets aan te merken op dit schijfje dat toch in eigen beheer wordt uitgebracht. Collega recensenten hoorden The Undeclinables (zoals ze tegenwoordig heten) terug in de muziek van Wreckyard. Op zich klopt dat, alleen de veteranen uit Den Bosch mochten willen dat hun nieuwe werkje zo fris klinkt als het debuut van deze Tukkers. Extra punten krijgt Wreckyard omdat ze deze plaat van begin tot eind spannend houden. Het kan toch haast niet anders of dit is de ‘nieuwe’ grote punkband van Nederland.


Mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven