Airwave – Touareg

Airwave - TouaregHet gevoel is bekend. Je wacht en je wacht op een nieuwe cd, je bent gek gemaakt met tipjes van de sluier, je wacht nog langer en uiteindelijk kan de plaat alleen maar tegenvallen, simpelweg omdat je verwachtingen onrealistisch hoog zijn. Bij deze plaat van tranceheld Airwave (de Belg Laurent Veronnez) is dat ook het geval. Na maanden aankondigingen viel hij eindelijk in de bus, en ik hoopte dat het een cd zou worden waarvan ik door elk plafond zou gaan, maar dat was niet het geval, helaas. Al is het wel behoorlijk geniaal allemaal, maar dat is bij Airwave ook niet gek. De man mag niet bij het grote publiek al te bekend zijn, elke devote trancefan draagt hem op handen en ziet hem als een pionier. De werklust van de kale Belg grenst werkelijk aan het ongelofelijke. Onder de pseudoniemen Lolo, Planisphere en Airwave brengt hij platen uit met het tempo van een sprinter met ADHD, en nooit zakt meneer door het ijs. Ook nu niet: Touareg is diep, melodieus, verrassend, modern, soms subtiel, soms wat harder en vrijwel altijd goed. Zijn nummers dragen prachtige titels die de lading volledig dekken. “Punjabi Child” is een van de beste tracks van het jaar; “Haka For Peace” is blij, maar goed; “Sagittaire” is hemels; “Sunday Dark Firma” is donker en mooi; en “Coka’s Song” is mysterieus en bloedstollend. Er staan ook enkele vullers op, en ook de remakes van enkele oudere Airwave-tracks voegen muzikaal niet al te veel toe, maar daar is genoeg moois tegenover te vinden. De beste plaat van de afgelopen tijd.


mij=ZYX

6 Comments

 1. sven

  Lees ik het goed dat je zegt dat de plaat je tegenvalt, maar dat dit toch de beste plaat is van de afgelopen tijd?
  (PS: lees je stukjes overigens bijzonder graag hoor)

 2. sven

  Lees ik het goed dat je zegt dat de plaat je tegenvalt, maar dat dit toch de beste plaat is van de afgelopen tijd?
  (PS: lees je stukjes overigens bijzonder graag hoor)

 3. @sven: nou, door alle trailers en voorproefjes én door het lange wachten had ik verwacht dat het een 9 zou zijn, maar het werd uiteindelijk een 8. Logisch: in trailers halen ze de beste stukjes van de tracks naar voren en laten ze de middelmatige tracks achterwege, ook in dit geval. En het lange wachten schroeft je verwachtingen te hoog op. Vandaar.
  En dank dat je mn stukjes graag leest, tof!

 4. @sven: nou, door alle trailers en voorproefjes én door het lange wachten had ik verwacht dat het een 9 zou zijn, maar het werd uiteindelijk een 8. Logisch: in trailers halen ze de beste stukjes van de tracks naar voren en laten ze de middelmatige tracks achterwege, ook in dit geval. En het lange wachten schroeft je verwachtingen te hoog op. Vandaar.
  En dank dat je mn stukjes graag leest, tof!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top