The Whipsaws – 60 Watt Avenue

The Whipsaws - 60 Watt Avenue Wat valt er eigenlijk te doen in Alaska? Je kunt er in de olie-industrie werken, bomen hakken en op karb vissen. Het eerste heeft als risico dat je de kust en alle flora en fauna vervuilt, het tweede dat je jezelf met een bijl verwond en op zee kun je van boord slaan in een sneeuwstorm en verdrinken. Nee, dan kun je beter doen als The Whipsaws: fanatiek rock ‘n’ roll spelen. Ergens tussen Slobberbone en de latere The Replacements, maar met een fikse scheut AC/DC aangelengd. De tweede plaat van The Whipsaws heet 60 Watt Avenue en is in z’n geheel opgedragen aan Neil Young & Crazy Horse. Hoe sympathiek het ook klinkt, het idee er achter ontgaat me een beetje, maar ze spelen wel heel verdienstelijk diens “Mr. Soul”. Ook hun eigen liedjes zijn vaak raak en de hele plaat ademt zweet en hard werken uit. Of het nu gaat om mooie countryballades als “Stick Around” of een vuige rocker als opener “60 Watt” of een honky-tonktrack als “Jessi Jane”. Verder dan in Anchorage, Alaska kun je niet verwijderd zijn van de Amerikaanse deep south, maar dit kwartet klinkt alsof het hun grootste ambitie is om alle kroegen in Alabama plat te spelen.


mij=Blue Rose /Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top