Amsterdam Songwriters Guild – Songs Vol.1

Amsterdam Songwriters Guild - Songs Vol.1Een nobel initiatief is het, het Amsterdam Songwriters Guild. Drie keer per week organiseren ze een open-mic avond in drie verschillende kroegen in Amsterdam. Dat moet ook bijna wel om alle singer/songwriters uit Amsterdam zijn of haar kans te geven om hun nummers ten gehore te kunnen brengen. Want de ellende is: er zijn veel singer/songwriters op deze aardkloot en dus ook in Amsterdam. Daar is de dichtheid waarschijnlijk zelfs groter dan waar dan ook in Nederland. Dat veel van die singer/songwriters ook nog eens van behoorlijke kwaliteit zijn blijkt wel uit Songs Vol.1. Hierop staan maar liefst 20 singer/songwriters verzameld. Enkele van de gepresenteerde acts hebben het al wel tot een heuse platendeal geschopt of kwamen op een andere manier in de aandacht. Het bekendste voorbeeld hiervan is Lucky Fonz III, maar ook Arthur Adam‘s carrière kreeg door zijn prachtige samenwerking met Maarten Besseling voor de In A Cabin With… een behoorlijke boost. Ik vind hun bijdragen zonder twijfel tot de sterkste van deze verzamelaar horen. Verder heb ik een zwak voor de bevreemdende stem van Charles Frail die het titelnummer van zijn album “My Mother The Great” brengt en de treurige versie van “You Are The Sunshine” van The Woodwards. En zo heeft elk nummer eigenlijk wel wat leuks. De pest is dat er geen echt zwakke broeders te vinden zijn op deze verzamelaar. Het brengt me op het idee dat er misschien zelfs wel teveel goede singer/songwriters zijn. In ieder geval om ervoor te zorgen dat ze stuk voor stuk door het spelen en verkopen van hun nummers allemáál voor brood op de plank kunnen zorgen. Eigenlijk best een sneue conclusie na zeventig minuten fraaie muziek…


mij=Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top