Battleroar – To Death And Beyond…

battleroar-to_death_and_beyond.jpgMet de Olympische Spelen in aantocht en het Europees Kampioenschap, met Griekenland in de gelederen, vers achter de rug, is het een mooie tijd om eens wat van Griekse bodem in de cd-speler te hebben zitten. Battleroar‘s To Death And Beyond… was een goede cd geweest voor het Griekse voetbalteam. Dit pepmiddel had er zeker voor gezorgd dat ze niet als een natte krant gevoetbald zouden hebben het afgelopen EK. Want de heren van Battleroar spelen me daar een lekker potje energieke metal! Muziek die ergens in het midden van bands als Therion, Iron Maiden en Rhapsody Of Fire te vinden is. Naar eigen zeggen zijn ze een traditionele epic metal band. En dat klopt ook wel. De negen tracks, stuk voor stuk langer dan vier minuten en de langste ruim boven de tien minuten, zijn samen goed voor bijna een uur lang powermetal. Snelle stukken voor de sprints, voldoende bombast om de beuk er in te gooien en een goede bijpassende zanger als spits van het team om de doelpunten er zo in te tikken. De eindmix had naar mijn idee wel iets beter en strakker gekund, maar de nummers zitten goed in elkaar. Ze hebben een mooie opbouw, zijn meeslepend en hebben pakkende melodielijnen die je niet makkelijk loslaten. Ja, hier had het Griekse elftal wel de nodige inspiratie uit kunnen halen.


mij=Cruz Del Sur / Hard Life / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top