Coalesce – 012:2

Coalesce - 012:2Het vierde en laatste album van Coalesce heeft een nieuw likje verf gekregen. Zo’n tien jaar later ziet 0:12 geremastered en omgenummerd tot 012:2 wederom het licht. Op de plaat horen we vier jongens hard/metalcore spelen, momenteel een populair genre, waardoor de Midden-Amerikaanse groep hun tijd ver vooruit was. Het mag dan in het niets vallen vergeleken met labelgenoten Soilent Green en The Dillinger Escape Plan, de groep heeft echter genoeg woede in zich om negen nummers in te vullen. Toch blijft de hamvraag: wat is er nieuw aan deze versie? Niet erg veel! Relapse heeft slechts meer volumeverschillen en schonere stukken aangebracht, ook is er nieuw artwork gekomen en komt er een heuse vinyluitgave. Een ander groot minpunt is dat het schijfje slechts de twintig minuten haalt, waardoor de heruitgave toch wel wat extra’s had kunnen bevatten. De grootste reden is echter al snel duidelijk; het blijkt dat het album een award heeft gewonnen – en wat is er beter dan dit te vieren met een re-release? Hierdoor is het tevens een perfect welkomstgeschenk voor hen die Coalesce gemist hebben. Het heeft alleen geen nut om te enthousiast, geobsedeerd en fan te worden van de groep; Coalesce is namelijk allang hartstikke dood.


mij=Relapse / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top