Jakob Dylan – Seeing Things

Jakob Dylan - Seeing ThingsAls mijn vader gezien zou worden als the greatest songwriter of all time dan zou ik me wel drie keer bedenken voordat ik zelf ook zanger zou worden. Dan werd ik wel groenteboer of zo. Best dapper eigenlijk dat Jakob Dylan gewoon ook muzikant werd. Toch bleek het een goede zet, Jakob bleek namelijk uit de mix van DNA-materiaal van zijn vader en moeder Sara Lowndes voldoende aanleg meegekregen te hebben. Dat bewezen de rootsrock albums die hij met Wallflowers afleverde, die vooral in Amerika behoorlijk succesvol waren. Seeing Things is nu het eerste album dat Dylan onder eigen naam uit brengt. Logisch, want het verschil in geluid met Wallflowers is erg groot. Jakob durft zich op Seeing Things voor het eerst, net als zijn vader, te presenteren als een singer/songwriter. Gezien de sterke (akoestische) platen die hij maakte met Neil Diamond en Johnny Cash, was de keuze voor Rick Rubin als producer een logische. Aan diens hand is de overstap naar singer/songwriter Dylan beter gelukt dan ik had durven verwachten. Ten opzichte van de raspende stem van zijn vader heeft Jakob een veel smoothere stem. Een aangename stem die zoals hier grotendeels slechts begeleid door akoestische gitaar erg goed tot zijn recht komt. Ondanks deze sobere insteek zijn de liedjes best afwisselend. Dat hij hierin dan niet het niveau haalt van zijn vader kun je hem moeilijk kwalijk nemen. Laten we vooral blij zijn dat ‘ie geen groenteboer geworden is, maar gewoon liedjesschrijver.


mij=Columbia / Sony

3 Comments

  1. Miriam

    Dat is niet zo vreemd hoor Sven. Bob Dylan was geboren als Robert Allen Zimmerman, maar heeft zijn naam wettelijk laten veranderen in Bob Dylan. Jakob gebruikt dus gewoon zijn eigen achternaam.

  2. Miriam

    Dat is niet zo vreemd hoor Sven. Bob Dylan was geboren als Robert Allen Zimmerman, maar heeft zijn naam wettelijk laten veranderen in Bob Dylan. Jakob gebruikt dus gewoon zijn eigen achternaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top