Kloq – Move Forward

Kloq - Move ForwardWie zei er ook alweer dat zoveel EBM-muziek op gothicfeestjes zo vervelend gedateerd klonk? Sorry, dat was ik. En mijn ongelijk wordt bewezen door Kloq, het nieuwe project van de Duitse producer Oz Morsley (nee, ik kende hem ook niet). Hij kruist het genre met electro en heeft bovendien lekker nieuwe gear in huis, dus het klinkt allemaal als een… oké, duidelijk. En los van de lekker zware productie zijn de nummers nog catchy ook. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar de dansbaarheid van Kloq zit ergens in tussen dartel met je hoofd meeknikken achter je computerscherm en bezeten dansen ergens in een donkere kelder, met een van concentratie of drugs vertrokken gezicht. Het is uitkijken met een plaat als Move Forward, anders vreet-ie je op. Dat komt ook omdat er eigenlijk twee soorten nummers op Move Forward staan: clubstampers als “Km1” en “I Never Said” (schreeuwt u even mee: It’s! No! Good! It hurts! It hurts!) en de pop-achtige nummers met meer tekst, zoals het titelnummer en de Madonna-cover (jaja) “Lucky Star”. In “We’re just physical” zingt overigens de zanger van Nitzer Ebb, Douglas McCarthy; veel overige tracks komen voor rekening van ene Greg Cumbers. Oh, en er is nog een derde soort liedjes op dit album: de twee trage popnummers. “My Safe Place” had Kloq van mij wel mogen weglaten, maar het Goldfrapp-achtige “Kloq Film 1” met Lucia Holm op zang kan wel een plank potjes bij me breken. Fijne plaat.


mij=Out of Line

One comment

  1. Stonehead

    Nieuwe plaat “Begin Again” bevat nog maar één soort liedjes, namelijk Pain-achtige rocknummers. Helaas totaal niet meer draaibaar in clubs dus. En dan klinkt de muziek nog wel aardig, maar die zanglijnen (met rap zelfs), néé. Cheape rommel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top