Me First And The Gimme Gimmes – Have Another Ball

Me First And The Gimme Gimmes - Have Another BallHet tienjarige jubileum van debuutplaat Have A Ball wordt door Me First And The Gimme Gimmes aangegrepen om het verloren materiaal voor die cd alsnog gezamenlijk uit te brengen. Geen B-keus, want het was oorspronkelijk de bedoeling te debuteren met een volwaardig dubbelalbum, wat later alsnog wat te veel van het goede werd gevonden. Althans, dat beweert men, maar de Gimmes zijn niet aan hun eerste leugentje/grapje gestorven. Die hard-fans kennen de covers van klassiekers als “The Boxer”, “Country Roads” en Don’t Let The Sun Go Down On Me” in de punkuitvoering van de Gimmes al lang van de vele losse singletjes (lees: mp3tjes) die overal circuleren. Have Another Ball is niet meer dan de verzameling van deze twaalf liedjes. Cynische mensen zouden deze release dan ook geldklopperij kunnen vinden, was het niet dat het hobbyproject eigenlijk al jarenlang zijn uiterste best doet om toch vooral niet veel geld te verdienen. Het lijkt dus echt een geste aan de fans te zijn en die zijn er misschien ook best blij mee. Niet in de minste plaats omdat de cd lekker geprijsd is en de verzameling zo wel officieel compleet is. De gelukkigen die de liedjes nog niet kennen zullen er veel plezier aan beleven, want het is nog steeds genieten van de geweldige melige maar o zo strakke punkcovers van het leukste zijprojectje van de laatste tien jaar.
Omdat het nog steeds mooi weer is geven we weer vijf van deze Gimmes-cd’s weg in een prijsvraag. Leve Fat Wreck! Leve File Under!


mij=Fat Wreck Chords / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top